Erdoğan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin açılışında konuştu

Erdoğan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin açılışında konuştu
24 Ocak depreminin birinci yıl dönümü nedeniyle Elazığ'a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut teslimlerinin ardından ‘İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“EL AZİZ’DE OLMASI VE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR”

“Böyle bir hayırlı hizmeti ortaya koyma noktasında genel başkan yardımcımızın hakikaten İpek Yolunun bizim tarihimizdeki yeri farklı. Bu bizim doğuş yolumuzumdur. Doğuş yolumuzun güzergâhının El aziz’de olması ve bizim için önemlidir. Her türlü etkinlik olacak.. Böyle bir adımda leyla kardeşimizin attığı adımla birlikte emeği geçen bütün bakan arkadaşlarımıza özellikle Gençlik ve Spor bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji bakanımıza teşekkür ederim.

“EMEĞİ GEÇEN TÜM KARDEŞLERİMİ TEBRİK EDİYORUM”

Bu etkinliklerle birlikte inanıyorum ki İpekyolu farklı ses getirecek. Biz Ankara’dan değil tüm Türkiye’den bu sesi duyacağız. Bütün milletvekili arkadaşlarım ellerinden gelen her türkü desteği veremlidir. Etkinliklerle dünyaya duyurmalıdır. Bu vesile ile emeği geçen tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. kutluyorum. Bu süreç içerisinde gerek şu andaki valimiz, gelecek valilerimiz, belediye başkanımızın desteklerini olması önem arz ediyor. Bu yolcuğumuz önemli yolculuğa vesile olacaktır. hayırlı olsun. Bugünün hatırasına makaslar ve kurdeleler bizde kalacak. Hatıra olarak saklayacağız.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın açıklamaları şöyle;

“Bugün önce hayal edip sonra inanarak başladığımız uluslararası Çocuk ve Gençlik çalışmaları merkezimizin açılışının sevincini yaşıyoruz. Bilim ve teknolojiyi ilim ve irfan ile buluşturmak, doğu medeniyetini ve mesajını batıya aktarmak, milli ve manevi değerleriyle yetiştirilmiş çocuklarımızı ve gençlerimizi ideal alarak merkezimizi planladık. Çocukların dağa kaçırıldığı yakın coğrafyada teröre bulaşmamış, teröre geçit vermemiş, gençlerine, çocuklarına sahip çıkmış cesur yürekli insanların gakgoşların diyarı Elazığ’da bizde bu dağı aldık ve yaşayarak öğrenme merkezi haline getirdik. Buranın yapılmasında ve inşasında emeği geçen mühendisinden işçimize, tüm kurumlarımıza bu hayali başlatan ve canla başla çalışan Genel Koordinatörümüze, son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, bakanlarımıza ve bu açılışta bulunmayı çok arzu eden ama ömrü vefa etmeyen babama teşekkürlerimi sunuyorum. Bu ülkenin geleceği ve nesilleri için gençler varsa bende varım diyerek hayalinize inanan hayalinize ortak olan bu eserin ortaya çıkması için desteğini ve himayesini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza canı gönülden şükranlarımı arz ediyorum. “

yenicag-erdogan.jpeg

Kurdele kesiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’ne geçerek anı defterini imzaladı.