Erdoğan Mavi Vatan Tatbikatı'nda konuştu

Erdoğan Mavi Vatan Tatbikatı'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'nda konuştu.

Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı''na, video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgeye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

Şehitlerimize öncelikle başsağlığı diliyorum. İlkini 2019''da gerçekleştirdiğimiz Mavi Vatan Tatbikatı''nı geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu tatbikatla kahraman ordumuzun varsa eksiklerini görüp, eğitimlerini tamamlıyoruz.

Türkiye olarak üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Çaka Bey''den Barbaros Hayrettin Paşa''ya nice büyük komutanlar yetiştirdik. Preveze Zaferi''yle Akdeniz''i Türk gölü haline getirdik. Denizlerdeki kayıplarımızla toprak kayıplarımız olmuştur. Ülkemiz için güçlü bir donanmaya sahip olmak tercihten öte zorunluluktur.

Bu tatbikatta sahip olduğumuz araçların personel tarafından kullanılmasını da gözlemliyoruz. Varsa eksiklerini giderme ihtiyacına kavuşuyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak Ege ve Akdeniz''de tatbikatlarımızı gerçekleştirdik. 25 Şubat''ta başlayan ve yarın sona erecek tatbikatımızda görev alan tüm personelimize teşekkür ediyoruz.

Güçlü donanmaya sahip olmak tercih değil zorunluluktur. Zira en küçük bir zafiyette, bize şu vatan topraklarını bile çok göreceklerini biliyoruz. Son dönemde tecrübe ettiklerimiz bize bunu hatırlatmaktadır.

Doğu Akdeniz''deki menfaatlerimizden asla taviz vermedik.