Erdoğan çelik zırh mı giyiyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açık hava mitinglerinde dikkatimi çeken önemli bir ayrıntı var. Gittiği yerlerde hava sıcaklığının çok uygun olmasına rağmen vatandaşın karşısına palto ve boyun atkısı ile çıkıyor.

Erdoğan'ı dinlemeye gelen binlerce kişiye, etrafındaki korumalara, yanından ayrılmayan foto muhabiri ve kameramanın kıyafetlerine bakıyorum en fazla ceket giymiş durumdalar.

Bu paltolu kıyafeti ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yıllardır alıştığımız vücut yapısında da farklılık gördüm. Sanki kilo almış gibi bir durumu vardı Erdoğan'ın

Yıllardır güvenlik malzemelerinin satışını yapan bir şirketin emekli asker sahibine bu fotoğrafları incelemesi ricasında bulundum.

Onun da aynı şey dikkatini çekti. Erdoğan'ın vücut yapısında farklılık var.

Bu durum terör örgütlerinin bir numaralı hedefi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paltosunun altına çelik zırh giydiği ihtimalini aklıma getirdi ki güvenlik malzemeleri şirketinin sahibi de aynı kanaate vardı.

Diğer bir ihtimal paltosunun da zırhla işlenmiş olduğudur ki kalın kumaş görüntüsü bu olasılığı da akla getiriyor.

Ya da paltonun altına çelik yelek giymiş olması ihtimal vardır.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de son zamanlarda önemli bir koruma programı uygulanıyor.

Özellikle 15 Temmuz kahpe darbe girişimi sonrası bu güvenlik önlemleri uygulanıyor.

Gittikleri her yer saatler hatta bazen günler öncesinden güvenlik açısından "temiz" hale getiriliyor.

Zırhlı araçlar tahsis ediliyor ve miting alanlarında konuşma yapacakları kürsüyü gören çevredeki her bina polis denetimine alınıyor.

İsviçre'de Erdoğan'ın başına silah dayanan afiş asılması polisin önlemleri bir kat daha artırmasına neden oldu.

İşte tüm tehditler de Erdoğan'ın miting alanlarına çelik yelek giyerek çıkma ihtimalini artırıyor.

Hatta Cumhurbaşkanlığı koruma müdürlüğünün bu konuda Erdoğan'ı zorlaması da söz konusu olabilir.

Elbette gerek Cumhurbaşkanı gerekse diğer liderlerin böylesi bir koruma altında tutulması ve her türlü güvenlik önleminin alınması da terörün dünyayı tehdit ettiği günümüzde kaçınılmaz hale de geliyor.

Erdoğan'ın ansızın uğradığı yerlerdeki güvenlik önlemlerinin nasıl alındığı da aklınıza gelebilir ki benim de geldi.

Örneğin 'Evet' çadırına uğrayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen yakınındaki 'Hayır' çadırına gittiğinde de üzerinde aynı paltosu vardı.

Eski mitinglerine ceketli kıyafetlerle çıkan Erdoğan'ın çelik zırhlı palto ya da yelek kullanıp kullanmadığını ancak resmi açıklama yapılırsa öğrenebiliriz.

Yazarın Diğer Yazıları