Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi: Yeni korona tedbirleri yolda

Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali verdi: Yeni korona tedbirleri yolda
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Erdoğan korona virüs salgınında son dönemde hasta sayısında yaşanan artışa dikkat çekerek, "İşi biraz gevşetince baka sayıları yeniden arttı. Şimdi işi sıkı tutmak durumundayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

İşi biraz gevşetince baka sayıları yeniden arttı. Şimdi işi sıkı tutmak durumundayız. Olumlu dönüş bazı illerimizde başladı. Bunu büyükşehirlerimiz başta olmak üzere süratle eski durumuna döndürelim.

Aşı çalışmalarımız süratle devam ediyor. Yılbaşından itibaren baı önemli sinyaller alacağımızı görüyoruz. Firmalarımız bazı önemli sinyaller veriyor.

SERRAC'IN İSTİFA KARARI

Serrac'ı geçen hafta bir kabulüm oldu. Ardından böyle bir gelişme ve böyle bir haber alma, bizler için üzücü olmuştur. Libya gibi bir yerde, Trablus'ta biliyorsnuz bir ara olumsuz gelişmeler oldu. Serrac yönetimi, darbeci Hafter'den kurtulma noktasına kadar geldi. Elinde sonunda darbeci Hafter kaybedecek bunu görüyoruz. Serrac'ın aldığımız haberleri sonrası biz de kendisine haberler ulaştırdık. Heyetlerimizin hafta içinde bazı görüşmelerimiz olabilir.

Birçok devlet başkanı ve başbakanlar yaptığımız görüşmelerde aracı konumuna girdiler. Başta Şansölye Merkel, Komisyon Başkanı olarak Michel, İspanya Başbakanı Sanchez, İtalya Başbakanı Conte ile görüşmeler yaptık, yapıyoruz. Burada deniz yetki alanlarından başka bir yaklaşım var. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir görüşme olabilir mi? Bizim için önemli olan, hangi şartlarda, neyi görüşeceğiz? Meis'te yaptıklarını dayatma olarak görüşeceklerse gerek yok.

Oruç Reis'i bakım için limana çektiysek bunun da bir anlamı var. Niye çektik, anlamlı bir mesaj. Diplomasiye bir fırsat yaratalım, Yunanistan bu fırsatı olumlu karşılasın diye yaptık. Ama bu demek değil ki, artık tamamen bizim araştırmalarımızı durdurma anlamına gelecek. Tamir bakımı bitince, Oruç Reis görevine dönecektir.

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞME

Biz görüşürüz, videokonferans olur, başka bir ülke olur görüşürüz. Ama Yunan Cumhurbaşkanı adaya gelip gövde gösterisi falan yapıyorsa, biz daha büyüğünü yaparız.Ü

MISIR AÇIKLAMASI

Mısır ile istihbari görüşmelerin yapılması başkadır, yaparız. Bizim açımızdan engel yoktur. Mısır ile Yunanistan'ın yaptığı anlaşma bizi üzmüştür. Bizim Mısır ile olan bağımız çok çok farklıdır.