Erdoğan "cumayı bekleyin" demişti, Aytun Çıray'dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi

Erdoğan "cumayı bekleyin" demişti, Aytun Çıray'dan gündeme bomba gibi düşen bir iddia geldi
İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Tayyip Erdoğan'ın "cumayı bekleyin" sözlerine ilişkin "Yakında" paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'a tepki gösterdi ve SPK'ya seslenerek "Borsayı durdurun, Asimetrik ve gizli bilginin piyasa oyuncuları tarafından önceden bilinerek hileli ve haksız kazanç elde edilmiş olabilir." dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın açıklamalarını alıntılayan Aytun Çıray, “Borsa, işlemleri durdurmalı! Sayın Danışman sanki paparazzi programı sunuyor gibi ‘Yakında’ diye mesaj atıyor. Her türlü spekülasyon ortalıkta uçuşuyor. Piyasalar allak bullak. SPK kanununa göre resmen suç” dedi.

HİSSELER ARTTI

Erdoğan’ın açıklamasından sonra enerji şirketlerinin hisselerinin yükseldiğine de dikkat çeken Çıray, ”SPK işlemlerini durdurun! Asimetrik ve gizli bilginin piyasa oyuncuları tarafından önceden bilinerek hileli ve haksız kazanç elde edilmiş olabilir. Erdoğan daha ‘müjde’ demeden enerji şirketlerinin hisselerinin ortalamalarının çok üstünde ve sebepsiz yükselmesi soruşturulmalı” ifade etti.

‘DERHAL İŞLEMLERİ DURDURUN’

İYİ Partili Çıray, isim vererek, bu kamu kurumları suç işliyor dedi. Çıray yaptığı açıklamada, “SPK’nın derhal işlemleri durdurup, son 48 saattir kim ne aldıysa soruşturması gerekiyor. Başta bu bilgiye kamuda erişebilenlerin soruşturulması kanun icabı” diyerek şu kurumlara dikkat çekti:

* Devlet Denetleme Kurulu

* Hazine ve Maliye Bakanlığı

* SPK

* Borsa İstanbul

* Organize ve Mali Suçlar

* Adalet Bakanlığı

ekran-alintisi-235.png2-161.png