Erdoğan: Etin fiyatının artmasının nedeni talebin fazlalığı

Erdoğan: Etin fiyatının artmasının nedeni talebin fazlalığı
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Et fiyatlarının artmasının talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum" dedi.

İş Bankası’nın geçtiğimiz günlerde yayımladığı ‘Büyükbaş Hayvancılık Sektörü’ adlı raporda ithalatın artmasına rağmen etin ucuzlamadığı; yem sanayisinin ithalata bağlı olduğu dolayısıyla büyükbaş hayvancılığın kur nedeniyle olumsuz yönde etkilendiği ortaya çıkmıştı.

Öte yandan TUİK'in açıkladığı verilerde 2018’e 39 TL’den başlayan dana etinin kilogram fiyatının, Eylül ayında 45 TL'yi aştığı belirtilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında et tüketimine değindi. Erdoğan, "Hala et fiyatlarının yüksek olmasının talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Kısa zamanda artık hayvan ithaline de ihtiyacımız olmayacak. Bütün bunlara rağmen hala et fiyatlarının artmasının da talepte olan fazlalıktan olduğunu düşünüyorum. Vatandaşımıza ucuz et yedirmekte kararlıyız. Gerekirse cari açığı düşünmeden ithale gider piyasayı balanse ederiz."

Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bunlar yerine getirirken ülkemizdeki siyaset anlayışı seviyesi geldiğimiz noktaya uygun değil. Karşımızda güçlü muhalefet görmek istiyoruz ama bizim karşımıza çıka çıka CHP çıktı.

CHP'YE SERT SÖZLER

"CHP’nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye başkanını örnek veriyor. Bu belediye başkanının Muğla’nın tüm ilçelerine okul yaptırdığını her yeri ana okulları kreşlerle donattığını söylüyor. Dedim ki ya bir araştırın gerçekten böyle bir şey var mı? Arkadaşlar araştırdılar aradılar taradılar ama Muğla’da CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bir tek okul bile yaptırdığını biz bulamadık.

Hatta Muğla’nın yerel basını da seferber olmuş onlar da epey bir aramışlar fakat sözü edilen eserlerden hiçbirini onlar da bulamamış. Hadi birkaç okulu tüm ilçeler diye söylersiniz mübalağa etmiş der geçeriz ancak hiç olmayan bir şeyi abarta abarta anlatmak nedir biz çözemedik. Çünkü bu zatın yalanlarını palavralarını milletin önünde dökmekten yorulduk."

İRAN YAPTIRIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrasında ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları hakkında "İran yaptırımlarını doğru bulmuyorum. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik adım. Uluslararası hukuka da aykırı. Biz İran'dan 10 milyar metreküp doğalgaz alıyoruz" açıklaması yaptı.

BİNALİ YILDIRIM ADAY OLACAK MI?

Erdoğan, "İstanbul adayı konusunda Binali Yıldırım'ın ismi geçiyor. Sizin de gönlünüzdeki isim Yıldırım mı, bir isim belirlediniz mi?" sorusuna da "Gönlünüzden geçenleri temenni ediyorum ki takvim içinde gideririz. Biraz sabırlı olmakta fayda var" diyerek cevap verdi.

İlgili Haberler