Erdoğan: "Gökten zembille inmedik"

Erdoğan: "Gökten zembille inmedik"
Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın gündeminde muhalefet partileri vardı. Siirt'ten aday çıkmasına ilişkin tartışmalarına değinen Erdoğan, "Biz buralara gökten zembille inmedik" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP'den İYİ Parti'ye 15 vekilin geçmesini sert bir dille eleştirirken gündeminde muhalefet partilerine ağırlık verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e yüklenen Erdoğan, "Anamuhalefetin başındaki zatın tek hezeyanıda bu değil" ifadelerini kullandı.

Meclis'te yaşanan "Ilgaz Tüneli" tartışmalarına da değinen Erdoğan, "O gece 16 saat süren bu operasyonu, biz bizzat havaalnında yönettik. Bay Kemal sen neredeydin o saatte? Sen kahve yudumlarken, biz havaalanında bakan arkadaşlar, milletvekilleri ve birçok kahramanla oradaydık. Operasyon bitene kadar biz orada dimdik durduk" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MECLİS'TE YAŞANAN GERGİNLİK

"Bay Kemal sen bunu biliyor musun? Dün baktın ki Cumhurbaşkanı balkonda oturuyor, onun konuşma hakkı yok, bol bol sallıyorsun. Bir de edepsizce el kol sallıyorsun. Yaptırmam, AK Parti Genel Başkanı'na belki yaparsın, Cumhurbaşkanı'na yapamazsın. Bunlar da bu ahlak yok."

"HADDİNİ BİLECEKSİN"

"Anamuhalefetin başındaki zatın tek hezeyanıda bu değil, bu zat Osmanlı'ya iftira attı. Bu ne edep dışı bir yanlıştır. Osmanlı'yı kurucusu olan Yörüklere zulm etmekle suçlayan bu zatın gönülden uzak olduğunu gördük. Haddini bileceksin ya?"

ERKEN SEÇİM

"Anamuhalefet sürekli erken seçim çağrısı yaptı. Biz anamuhalefetin boş konuştuğunu bildiğimizden milletimiz ne diyor diye baktık. Biz daha açıklamadan CHP'nin hodri meydan dediğini gördük. Bizim önümüzde kullanabileceğimiz 1.5 yıl vardı. Uzun istişareler sonucunda bu 1.5 yıllık süreden feragat ederek, içine düştüğümüz erken seçim tartışmalarından Türkiye'yi kurtarmaya karar verdik. Seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasının doğru olacağını kesinleştirdik."

SİİRT ADAYLIĞI TARTIŞMALARI

"Çıkmış Siirt'ten benim aday olmamı anlatıyor? Bilmiyorsun ya.Bir öğren. Sizin karakteriniz de var, cibileyetinizde var. Öyle bir şey yok. Bununla uzaktan yakından alakası yok. Biz buralara gökten zembille inmedik, çalışarak geldik. AK Parti ile MHP ittifakı meşru zeminde yapılmıştır. Karşımızdakiler ise karanlıkta birbirlerine göz kırparak hareket ediyorlar. Karşımızda tek gayesi Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı olan bir ittifak kuruluyor."

İlgili Haberler