Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor
İstanbul'un dördüncü şehir hastanesi olan Göztepe Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürekli söylemelerine rağmen maske ve mesafe kuralına uyulmadığını ifade etti. Doğu Akdeniz'e yönelik de mesajlar veren Erdoğan, Türkiye’nin kendisine dayatılan haritaları yırtıp atacak askeri, siyasi ve ekonomi güce sahip olduğunu belirtti.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün ilk etabı hizmete alınacak yeni binasıyla şehir hastanesi statüsüne geçiyor.

Hastanenin açılışında konuşan Erdoğan, "Sürekli söylememize rağmen uyulmuyor. Maske diyoruz, mesafe diyoruz uyulmuyor. Biz vatandaşın sağlığından endişeli olduğumuzu söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime yönelik olarak ise,  "Türkiye’nin kendisine dayatılan haritaları yırtıp atacak askeri, siyasi ve ekonomi güce sahibiz. Ya siyasi şekilde anlayacaklar ya da sahada yaşayacakları acı tecrübe ile anlayacaklar." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Hastanemizde hizmet verecek sağlık personelimize başarılar diliyorum. Göztepe'de hizmete açtığımız bu hastaneye ismini verdiğimiz Prof. Dr. Süleyman Yalçın hocamızı rahmetle yad ediyorum. Hem çok değerli bir bilim insanı hem de ülkemize fikirleriyle katkı sağlamış bir dava adamıdır. 

Dört sene önce son yolculuğuna uğradığımız hocamızın ismini böyle bir eserde yaşatmaya çalıştık. Bir kez daha Allah'tan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum.

"SÜREKLİ SÖYLEMEMİZE RAĞMEN UYULMUYOR"

Ülkemizdeki kimi kesimlerin yere göğe sığdıramadıkları bazı devletlerin bu konuda ne kadar sıkıntıda olduğu salgın vesilesiyle ortaya çıkmıştır. Türkiye, salgını 40 bin yoğun bakın yatağı, 246 bin yatak kapasitesi, 4 binin üzerinde tedavi kurumu, hepsinden önemlisi bir milyon 100 bin sağlık ordusuyla karşılamıştır. 

Sürekli söylememize rağmen uyulmuyor. Maske diyoruz, mesafe diyoruz uyulmuyor. Biz vatandaşın sağlığından endişeli olduğumuzu söylüyoruz.

Aksi takdirde hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için sonu ölüme kadar varan bir tehdidin önünü açmış oluruz. Ülkemizin denizi geçip, derede boğulmaması için her türlü riskin üstesinden gelmeliyiz. Doktorlarımız, sağlık memurlarımız, hemşirelerimiz hepsi canı pahasına çalışıyor.

Ancak onların bu gayretlerine vatandaşlarımız uymalıdır. Fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımızın emeği ancak tedbirlere uyularak karşılık bulur.

"HAKİM SİYASİ STATÜKO ÇATLAMAKTADIR"

Dünyada uzun süredir hâkim olan siyasi statüko çatlamaktadır. Türkiye olarak bu yeni dönemde ülkemizi hak ettiği yere çıkarma konusunda kararlıyız. Sanayiden tarıma, savunmadan sosyal desteklere kazandırdıklarımız yeni dönemin altyapısıdır.

Ankara- Niğde arası bir otoyolun açılışını yaptık. Durmuyoruz, çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü bu millet, en iyisine layık.

Türkiye’nin bir daha aynı tuzağa düşmesine izin vermeyeceğiz. Devletimizin her alana hedeflerimize ve hayallerimize uygun güce kavuşması için çalışmaya devam edeceğiz.

Kendi vatandaşları ve dostları için ümit haline dönüşen bu ülkenin daha da güçlenmesi için gayret göstereceğiz.

Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile ülkemizi getirdiği seviyenin de üstüne çıkarıp, dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline getirme konusunda kararlıyız.

Türkiye’nin üretimde, teknolojide, ticarette, savunma sanayisinde geldiği yerin anlamı daha büyüktür. Hamdolsun arkasındaki desteği fiili şeylere dönüştürebilen bir Türkiye var.

Halbuki biz, her platformda Türkiye’nin adil olması kaydıyla her türlü paylaşıma hazır olduğunu belirtiyoruz. Türkiye’nin kendisine dayatılan haritaları yırtıp atacak askeri, siyasi ve ekonomi güce sahibiz. Ya siyasi şekilde anlayacaklar ya da sahada yaşayacakları acı tecrübe ile anlayacaklar.

Biz, Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın derken, fedakarlıklarımızla birlikte, karşıdakilerin de yaşayacaklarını söylüyoruz. Türkiye ve Türk milleti olarak her sonucu razıyız.

Erdoğan'ın maske ve mesafe açıklaması akıllara Giresun konuşmasını getirdi.

ERDOĞAN AÇIKLAMASI GİRESUN MİTİNGİNİ AKILLARA GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen günlerde sel felaketinin yaşandığı Giresun'da vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görülmüştü. İç içe ve bir arada duran vatandaşlar, otobüs üzerinde konuşan Erdoğan'ı dinlemişti. Yine, Erdoğan otobüsün üzerinden vatandaşlara "çay" dağıtmıştı

screenshot-16.jpg