Erdoğan grup toplantısını neden Çarşamba'ya alıyor?

Erdoğan grup toplantısını neden Çarşamba'ya alıyor?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verebilmesi için grup toplantıları çarşamba gününe alındı" dedi.

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, 17 yıl boyunca salı günleri gerçekleştirilen AKP grup toplantısının, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verebilmesi için çarşamba gününe alındığını, bu değişikliğin aynı zamanda anket sonuçlarının iktidarın psikolojisine etkisinin bir sonucu olduğunu ileri sürdü.

AKP'nin bu şekilde Meclis'teki parti gruplarının centilmenlik anlaşmasını bozduğunu savunan Özel, MHP'nin de AKP Grup Toplantısı'nda söylenenleri tekrar edebilmek için yakın zamanda grup toplantılarını perşembe günleri yapmaya başlayabileceğini iddia etti. Özel, "Kendi tabanlarında infial uyandıran, kendi parti yöneticilerine tweetler attıran atamaları, AKP'den daha iyi savunabilen bir ittifak ortağıyla karşı karşıyayız. Bakanlıklarda yoklar, atamalarda nasırlarına basıyorlar ama ne olursa olsun Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı, kendileri açısından son derece rahatsızlık veren bir atamayı bile, atamayı yapandan daha çok, reisten daha reisçi, saraydan daha saraycı bir tutumla savunabilmektedir" diye konuştu.

"KARADENİZ KADAR FARK VAR"

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü basın toplantısında bir televizyon kanalı muhabirine verdiği cevaba ilişkin de "Fox Haber'in değerli muhabirini ve kanalı yalan haberle suçluyor. Konuşma, kelime belli, ifadeler herkesin önünde. 'Yalan haber yapıyor' diyenleri ibretle not ediyoruz." dedi.

Türkiye ile Rusya arasında farklı açıklamalar yapıldığını savunan Özel, "Erdoğan'ın açıklamasıyla Rusya'dan yapılan açıklama arasında Karadeniz kadar fark var. Karşı taraftan teyit almadan bir şey söylemezsiniz. 'Putin ile görüşeceğim' diyorsanız karşı tarafın bunu teyit etmiş olması lazım. Teyit almadan demeyeceksiniz ki karşı taraf size 'Yok öyle bir şey' diyerek açığa düşürmeyecek. Ülkenin ana muhalefet partisi olarak utanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"SURİYELİ'Yİ VATANDAŞLIĞA ALARAK"

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarında Kılıçdaroğlu'na yönelik "Esad'i görmediğin zaman biz onunla görüşüyorduk zaten. Ama biz ona hangi teklifi yaparsak yapalım adam olmadığını gördük." ifadelerini kullandığını, daha sonra da CHP'nin Esad ile görüşmesine yönelik eleştirilerde bulunduğunu anımsattı.

"Adam olmamak" gibi ifadelerin eril dil olduğunu ve siyasette kullanılmaması gerektiğini belirten Özel, "Kızının içinde olduğu KADEM'e sor bakalım. Bunlar siyasetin dili değil. Bu tip sözler Cumhurbaşkanının kendi terbiyesine, lügatine münasip olabilir." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacılar konusunda planları bulunduğunu savunan Özel, "Erdoğan'ın 4,5 milyon Suriyeli'yi vatandaşlığa alarak seçim kazanmak için kullanma planları yaptığını" öne sürdü.