Erdoğan'la görüşen Rus heyetinde işbirlikçi Kadirov da yer aldı

Erdoğan'la görüşen Rus heyetinde işbirlikçi Kadirov da yer aldı
Erdoğan ile Putin arasında yapılacan görüşmede, Rus heyetinde Çeçenistan Cumhurbaşkanı işbirlikçi Kadirov'un da yer alması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''in yapacağı görüşmede, işbirlikçi Çeçenistan Cumhurbaşkanı Kadirov''un da Rus heyeti ile birlikte yer alacağı öğrenildi.

En son 19 Temmuz’da İran''ın başkenti Tahran’da görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki tatil beldesi Soçi’de buluşmuştu.

Erdoğan ile Putin''in görüşeceği binaya işbirlikçi Kadirov''un girdiği görüntüler kameralara yansıdı.

RAMAZAN KADİROV KİMDİR?

Ramazan Kadirov, 9 Mayıs 2004 tarihinde Grozni''de II. Dünya Savaşı zafer kutlamaları sırasında İslamcı militanlar tarafından düzenlenen bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybeden Çeçenistan''ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov''un oğludur.

Ramazan Kadirov, 5 Ekim 1976 tarihinde Çeçenistan''da dünyaya gelmiştir.

Babasının ölümünün ardından belirli bir süre geçmesiyle birlikte Çeçenistan Cumhurbaşkanı olan Ramazan Kadirov, 2004 yılında Rusya Federasyonu Kahramanı unvanına sahip olmuştur.

Çeçen Cumhuriyeti''nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov''un ölümünden sonra Vladimir Putin''in desteği ile 2007''den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur.

Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır.

Birinci Rus - Çeçen Savaşı''nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı''nda ise Rusların yanında yer almıştır. 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanı unvanı verilmiştir.

Ayrıca RFK Terek Groznıy''nin başkanlığını yapmaktadır.

İlgili Haberler