Erdoğan ile Putin görüştü

Erdoğan ile Putin görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda İdlib'i görüştü. Görüşmeyle ilgili olarak, "Taraflar, tüm anlaşmalara bağlı olduğunu ifade etti" denildi. Ayrıca, Erdoğan-Putin görüşmesinde Libya'daki konuların da ele alındığı kaydedildi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

''Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.*

Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, rejimin İdlib’de dizginlenmesinin ve insani krizin durdurulmasının şart olduğunu vurgulamış; İdlib’de çözümün Soçi Mutabakatının tam olarak uygulanmasından geçtiğini belirtmiştir.

İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya’daki gelişmeler de ele alınmıştır''

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, "Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Temenni ederim ki bu görüşmeyle de hayırlı bir adım atmış oluruz" ifadelerini kullanmıştı.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin’den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, “İki lider, görüşmede İdlib konusunda teması artırma noktasında anlaştı” denildi” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye'deki radikal grupların saldırılarından duyduğu endişeleri dile getirdiği kaydedildi.

İlgili Haberler