Erdoğan ile Soylu arasındaki istifa diyaloğu ortaya çıktı

Erdoğan ile Soylu arasındaki istifa diyaloğu ortaya çıktı
Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevinden istifa etme kararı almadan önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen diyalog ortaya çıktı. Soylu, bedel ödemek adına istifa etmek istediğini dile getirdi. Erdoğan "Gerek yok" deyince Soylu, "Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifa etmeden önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve aralarında geçen diyalogu bugünkü köşesinde yazdı. 

Bakan Soylu'nun istifa etmeden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştüğünü ifade eden Selvi, "Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce kapsamlı bir görüşme gerçekleşmiş" dedi.

Selvi Erdoğan ile Soylu arasında şu diyalogu şöyle duyurdu:

ERDOĞAN: İSTİFAYA GEREK YOK

Sokağa çıkma yasağında yaşanan kargaşadaki tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirten Soylu, bedel ödemek adına istifa etmek istediğini söyledi. Erdoğan istifayı "Gerek yok" diyerek reddetti.

SOYLU, ISRARCI DAVRANDI

Erdoğan'ın yanıtını duyan Soylu ısrarcı davrandı: "Efendim konjonktür onu gerektiriyor. Sizin elinizi rahatlatmak için istifa ediyorum."

Soylu, Erdoğan'ın ikinci bir şey söylemesini beklemeden, "Hakkınızı helal edin" dedi.