Erdoğan ile Soylu’nun Kürdistan çelişkisi

Erdoğan ile Soylu’nun Kürdistan çelişkisi
Sezai Temelli'ye verdiği cevapta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Burada Kürdistan yok. Çok meraklı isen Irak'ın kuzeyinde var” sözleri gündemdeyken Süleyman Soylu’nun "Irak'ın kuzeyinde devlet kuracaklardı,Tayyip Erdoğan kurdurmadı” ifadelerini kullandı.

HDP eş başkanı Sezai Temelli'ye  yönelik verdiği cevapta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan "Burada Kürdistan yok. Çok meraklı isen Irak'ın kuzeyinde var” sözlerini kullanmıştı. Bugün Zonguldak’ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Irak'ın kuzeyinde devlet kuracaklardı, Tayyip Erdoğan kurdurmadı” ifadeleri dikkat çekti.

HDP eş başkanı Sezai Temelli'ye Gündoğdu Meydanından cevap veren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, "Burada Kürdistan yok. Çok meraklı isen Irak'ın kuzeyinde var. Oraya defol"  ifadelerini kullanmıştı.

Bugün Zonguldak’ta konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Irak'ın kuzeyinde devlet kuracaklardı, Tayyip Erdoğan kurdurmadı. Irak'la İran'la aramızın en yoğun olduğu dönemde bir araya geldi. Orada Amerika'nın fişeklediği, Avrupa'nın tahrik ettiği bir meseleyi orada akamete uğrattı, kurdurmadı, yoksa kuracaklardı." İfadelerini kullandı.