Erdoğan-İmamoğlu görüşmesi sona erdi

Erdoğan-İmamoğlu görüşmesi sona erdi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından açıklamada bulunan İmamoğlu, "Oyunu istedim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki beklenen görüşme gerçekleşti. 

Kendisini kabul ettiği için Erdoğan’a teşekkür eden İmamoğlu, İstanbul’daki dikey yapılaşma sorunu konusunda, Cumhurbaşkanı ile aynı fikirde olduklarını açıkladı. İstanbul Belediye Başkanı olarak göreve başladığı ilk günlere dair Erdoğan’dan bilgi aldığını söyleyen İmamoğlu, “Seçimin adil, saygılı, seviyeli bir ortamda geçmesine yönelik bir sohbetimiz oldu. Zaten böyle başladı. Böyle devam etmesi gerektiğini söyledik” ifadesini kullandı.

‘MECLİS BAŞKANI’NIN TAKDİRİ’

Basın mensuplarının, Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevine devam etmesi hakkındaki soruya, “Sayın Meclis Başkanımızın takdiri… Yasal maddeler var, kime ne hak tanıyor tanımıyor bunu ben bilemem. Ama Sayın Meclis Başkanı kendi titri ve makamı nedeniyle İstanbul sokaklarında gezmekte zorlanabilir. Kalabalık bir heyetle gezmesi gerekebilir” açıklamasını yaptı.

‘KENDİSİNDEN OY İSTEDİM GÜLDÜ’

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme sırasında aralarında geçen en önemli noktayı, “Seçim için oyunu istedim. Gülümsedi. Şu anda iki titri var. Hem Cumhurbaşkanı hem de AKP Genel Başkanı. Kendisi için zor olduğunu biliyorum ama yine de kendisinden oyunu istedim. Bir önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal’ı da, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret edip İstanbul’a dönüp çalışmalarımı sürdüreceğim."