Erdoğan İstanbul seçimini Mursi’ye bağladı

Erdoğan İstanbul seçimini Mursi’ye bağladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazar günü İstanbul’da yapılacak seçim ile ilgili “Şu anda unutmayın Pazar günü yapılacak seçimde; bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar var diğer yanda adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçimi öncesine miting yapmama kararı almasına rağmen, seçime bir hafta kala meydanlara indi.

Sultangazi’de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, YSK’nın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na sert sözler söylerken, seçimi mahkemede hayatını kaybeden Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi’ye bağladı.

Erdoğan, "Pazar günkü seçimin diğer tarafında bize Mursi'yi hatırlatanlar var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi…. Bu hastane 600 klinik yatağı, 120 yoğun bakım yatağı, 144 polikliniği, acil servisleri ve diğer birimleriyle gerçekten modern bir hastanedir. Birileri konuşur biz yaparız.

Çıkmış bir tanesi diyor ki çok enteresan '24 yılda ne yaptınız?' diyor. Kardeşlerim bakınız sadece şu eser bu işin en güzel ifadesidir. Yahu 24 yıl önce şu andaki Sultangazi var mıydı? Bu Sultangazi ne haldeydi? Ama biz geldik, Sultangazi’yi tüm altyapısıyla, hastaneleriyle, okullarıyla, ulaşımıyla, doğal gazıyla her şeyiyle tepeden tırnağa modern bir ilçe haline getirdik. Zaten biz geldiğimizde ilçe değildi. Sonra burayı da ilçe haline getirdik.

Büyükşehir Belediyemizin kentsel dönüşüm konutları, spor tesisleri, öğrenci yurdu, millet bahçesi, Habipler itfaiye binası gibi ilçemize kazandırdığımız pek çok eserin açılışını bugün açıyoruz. Ne yaptınız diyenlere cevap. Bu sadece Sultangazi. İstanbul’u konuşmuyorum.

Hanım kardeşim ufak bir pankart açmış diyor ki “Tayyip dede biz seninle azmi, çalışmayı, dürüstlüğü; hayal kurup başarmayı öğrendik” Sağ olun. Sizler bizimle oldukça bizler daha çok onurlu yol yürüyeceğiz. Tüm bu eserlerin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Zaten şu anda bu katılım, haftanın bugününde bir şeyi gösteriyor. Ne diyor? 'Biz aşkınan yürüyen yorulmaz' dedik yorulmadık.

İnşallah önümüzdeki dönemde İstanbul’un tamamında çok daha büyük hizmetlere yatırımlara imza atacağız.

SEÇİMİ MURSİ’YE BAĞLADI

Öncelikle bugün burada tabi bir konuyu da sizinle paylaşacağım. O da şu; esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ve ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı ve aynı tarihte maalesef 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü.

Darbeyle devrildiğinde bize Mursi’nin sonunu hatırlatanların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları önümüzdeki kirli zihniyetin hala varlığını sürdürdüğünü işaret ediyor. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Şu anda unutmayın Pazar günü yapılacak seçimde; bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar var diğer yanda adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var.

Onun için şu 5 gün çok önemli; durmak yok, yola devam. Çok koşacağız, çok çalışacağız. Ben şunu söylüyorum. Zalimler için yaşasın cehennem.''