Erdoğan, Johnson'u kabul edecek

Erdoğan, Johnson'u kabul edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu akşam İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'u kabul edecek.

Terör saldırısıyla sarsılan İngiltere’nin Dışişleri Bakanı Boris Johnson Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanlığının sitesinde yer alan bilgiye göre Bakan Boris Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. Görüşme ise Antalya’daki bir otelde akşam saat 22:00’da gerçekleşecek.

ERDOĞAN BUGÜN DENİZLİ’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeni anayasa referandumu propaganda çalışmaları kapsamında Denizli’de olacak. Erdoğan burada 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlenecek toplu açılış törenine  katılacak. Cumhurbaşkanı’nın buradan Antalya’ya geçmesi bekleniyor.

JOHNSON, "PKK'YA VE PEŞMERGE'YE ÇOK FAZLA SEMPATİ DUYUYORUM"

Ülkesinin AB’de kalmasından yana tavır takınan Theresa May, Brexit savunucusu Johnson’ı görevlendirdi.

İngiltere’deki referandum sürecinde AB'den çıkılmasından yana kampanyanın önde gelen figürlerinden olan ve kampanya sırasında Türkiye karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Muhafazakâr Partili Boris Johnson, Çarşamba görevine resmen başlayan yeni Başbakan Theresa May tarafından kabinede Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi. "PKK'ya çok fazla sempati duyuyorum" 2008-2016 yıllarında başkent Londra'nın belediye başkanlığı yapan Johnson, geçtiğimiz yıl İngiliz ITV kanalına yaptığı açıklamada, "PKK'ya ve Peşmerge'ye çok fazla sempati duyuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Johnson, İngiltere'deki referandum sürecinde de Türkiye karşıtı açıklamalarda da bulunmuş, Türkiye'nin olası bir AB üyeliğini kampanya malzemesi haline getirerek, seçmenlere, "Türkiye'nin üye olacağı bir AB'den çıkma" çağrısı yapmıştı. Mili Mücadele'ye karşı çıkan Ali Kemal'in torununun oğlu Johnson, aynı zamanda, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde Dâhiliye Nâzırlığı yapmış Ali Kemal'in İngiliz eşinden olan çocuğunun torunu. Kurtuluş Savaşı sırasında İngiliz Muhipleri Cemiyeti mensubu olan Ali Kemal, Milli Mücadeleye karşı çıktı, Kuvayı Milliye hareketi aleyhine yazılar yazdı. Kurtuluş Savaşı'nın sonlarına doğru İstanbul'da yakalandı. 6 Kasım 1922’de İzmit’e getirilerek, burada linç edildi.

İlgili Haberler