Erdoğan, "Kendi topraklarında defnedebilsinler"

Erdoğan, "Kendi topraklarında defnedebilsinler"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine yapılan saldırıyı kınarken, “Gerekirse uçak tahsis edelim, kendi topraklarında defnedebilsinler dedim” açıklamasında bulundu.

Canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cezaevinde tutuklu bulunan HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine saldırı düzenlenmesi ile ilgili olarak da “Her şeyden önce bizim dinimizde, bizim değerlerimizde siz kalkıp da yani defnedilen bir insanın mezarına yönelik, seversin sevmezsin, böyle bir müdahale tarzı yoktur” ifadelerini kullandı. “İçlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi” diyen Erdoğan, “Gerekirse uçak tahsis edelim, kendi topraklarında defnedebilsinler dedim” açıklaması yaptı.

AYSEL TUĞLUK'UN ANNESİNİN CENAZESİNE SALDIRI

Erdoğa'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Ben doğrusu bu süreci yakından takip ettim ve oraya gelen 20-25 kişilik grup, içlerinde alkollü olanların olduğunu da bana bakanım söyledi. Çok çok yanlış bir yaklaşım tarzı. Her şeyden önce bizim dinimizde, bizim değerlerimizde siz kalkıp da yani defnedilen bir insanın mezarına yönelik, seversin sevmezsin, böyle bir müdahale tarzı yoktur. Böyle bir şeyi kabullenmek bizim dinimizde yok. Bunu yapamazsın, buna hakkın yok ama bunlar böyle bir yanlış yaptılar. Adli ve idari süreç de biliyorsunuz başlatılmış vaziyette. Gerek İçişleri gerek Adalet Bakanlığımız da bunun takibini yapıyor."

İlgili Haberler