'Erdoğan kendini aklamak istiyor'

'Erdoğan kendini aklamak istiyor'
Yeniçağ ekonomi yazarı Remzi Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası çıkışını ve döviz kurlarındaki yükselişi değerlendirdi.

Gökay Mert Akşit /  Yeniçağ

Ekonomist yazar Remzi Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası çıkışını ve konuşması sırasında dolardaki sert yükselişi Yeniçağ’a değerlendirdi.

Özdemir, "Doların gösterdiği tepki Erdoğan'ın konuşmasıyla alakalı. Ben bunu Merkez Bankası'nın bağımsızlığını göstermek için yapılan bilinçli bir politika olarak görüyorum" dedi.

"KENDİNİ AKLAMAK İSTİYOR"

Erdoğan'ın Merkez Bankasına sert çıkışını, "Bana göre Sayın Cumhurbaşkanı kendini aklamak istiyor" şeklinde yorumlayan Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: 

"Yani Merkez Bankası faiz arttıracak. Ancak Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu, kendisinin istememesine rağmen, faiz arttırdığını dünyaya göstermek için yapıyor.

Doların gösterdiği sert tepki Cumhurbaşkanı’nın konuşmasıyla alakalı. Ama ben Cumhurbaşkanı’nın, Merkez Bankası’nın bağımsız olduğunu kanıtlamak için bilinçli bir politika olarak bunu yaptığına inanıyorum."

"MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRMAZSA..."

Doların rahatlaması için faiz artımına gidilmesi gerektiğini ifade eden Özdemir 

"Önümüzdeki süreçte Merkez Bankası’nın faiz arttırması halinde, bir düşüş bekliyorum dövizde. Ama faiz artırmazsa, dövizdeki yükseliş devam eder. Merkez Bankası 500 baz puan arttırırsa 5.95 TL seviyelerine düşebileceğini düşüyorum. Daha da çok düşüş göremeyiz maalesef. Ama bu 5.95 TL seviyeleri için de, Merkez Bankası’nın sert bir faiz artırımı yapması lazım" dedi.

İlgili Haberler