Erdoğan: "Kenevire öncelik vereceğiz"

Erdoğan: "Kenevire öncelik vereceğiz"
Çorum'da vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kenevir tarımını ve üretimini artırırken aynı şekilde sanayisinin de kurulmasına öncelik vereceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimleri kapsamında gittiği Çorum'da Kenevir tarımına dikkat çekti. Erdoğan, "Kenevir tarımını ve üretimini artırırken aynı şekilde sanayisinin de kurulmasına öncelik vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İnşallah şimdi başta Çorum olmak üzere ülkemiz tarım ve sanayisi için çok önemli bir adım atıyoruz. Kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmak ve kenevir üretim hacmini arttırmak için karar aldık. Artık naylon poşet kullanmayacağız. Bu naylon poşet toprakta erimiyor. Yüzlerce sene bunun ömrü var. Kenevir toprakla bütünleşiyor. Kenevir topraktan geldi, toprakla rahat bütünleşiyor. Rahmetli anam bunları yıkar yıkardı biz de gider çarşıdan, pazardan alır gelirdik. Evde file örerdi."

"ÇORUM'U KENEVİR SANAYİNDE ANA MERKEZLERDEN BİRİ YAPACAĞIZ"

"Kastamonu'da kenevirden kravat bile yapmışlar. Biz yeniden bu adımı atıyoruz. Kardeşlerim şimdi aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ilimizi pilot bölge olarak belirledik. Tarım ve Orman Bakanlığı gereken etüdleri yapıyor. Arkadaşlarımız yüzlerce farklı alanda kullanım imkanı olan bu bitkiden Türkiye'nin daha nasıl istifade edeceğimizi araştırıyor. Kenevir tarımı ve sanayisinin kurulmasına öncelik vereceğiz. Bizler de kenevirde Çorum'un tecrübesinden, dinamizminden ve girişimci ruhundan istifade edeceğiz. Kenevir sanayiinde Çorum'u ana merkezlerden birini yapacağız. Samsun'un Vezirköprüsü bu işte çok önemli."