Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Yıldırım ve Bahçeli'den YSK açıklaması

Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Yıldırım ve Bahçeli'den YSK açıklaması
23 Nisan resepsiyonuna katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, basın mensuplarının YSK kararına ilişkin sorularına cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Nihai kararı bekleyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) KHK'lilerle ilgili aldığı kararla ilgili olarak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, ''YSK’nın KHK ile ilgili aldığı karar, doğru bir karar. Daha önce de benzer kararlar var'' dedi.

AKP'nin İstanbul BB Başkan Adayı Binali Yıldırım "YSK süreci tamamlanmış değil konuşmam doğru olmaz çünkü işin konusu benim. YSK’nın kararına yorum yapmam yanlış olur. Kanaat belirtmem doğru olmaz" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Meclis'te düzenlenen resepsiyonda açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "YSK çalışmalarını yapıyor sonuçlanmadan yorum yapmak doğru olmaz" şeklinde konuştu.

"NİHAİ KARARI BEKLEYECEĞİZ"

Konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, "Nihai kararı bekleyeceğiz" yorumunda bulundu.

Kabine değişikliği iddialarına da cevap veren Erdoğan, "Birileri istedi diye kabine değişikliği yaparsak istikrar kalmaz" dedi.