Erdoğan’dan ABD'ye yaptırım tepkisi

Erdoğan’dan ABD'ye yaptırım tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da partisinin 7. olağan il kongresinde konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollandalı siyasetçi Wilders'e cevap veren Erdoğan, ABD'ye de 'yaptırım' tepkisi gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Malatya’nın güzellikleri saymakla bitmez. Burada tabiat yeşillenip ağaçlar çiçek açmakla kalmıyor. Tarihimiz de burada yaşıyor. Malatya, Battal Gazilerin tarih yazdığı, Alp Arslan’ın gazilerine yoldaş olan şehir. Malatya, Selçuklu’nun mührünü taşıyan şehir. Malatya, ülkemize çağ atlatan Turgut Özalın doğduğu şehir. Malatya’nın yiğit insanları tarih boyunca olduğu gibi bugünde ülkemizin mücadelesinde hep ön safta oldu."

"ÜLKEMİZİ 2053 VİZYONUNA TAŞIRKEN GÖZLERİMİZ YİNE MALATYA’DA OLACAK"

"Depremin hemen ardından yaraları sarmak için harekete geçtik. Toplam 5 bin 24 konut inşa etmek için çalışmalara başladık. Bugün 446 konutu vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kalan konutlar da etaplar da teslim edilecek. İnşallah depremin yıl dönümünde konut teslimini tamamlayacağız. Elazığ’da ve Malatya’da 9 ay gibi kısa bir sürede konutları teslim aşamasına getiren bakanlığımızı ve yüklenici firmalarını şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Ülkemizi 2053 vizyonuna taşırken gözlerimiz yine Malatya’da olacak."

"FRANSA'NIN BAŞINDAKİ ZAT YATIYOR, KALKIYOR ERDOĞAN İLE UĞRAŞIYOR"

"Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesi uzun ve meşakkatli bir süreci ifade eder. Bir yanda halka rağmen halkçılık, diğer yandan güya halkının yanında olduğunu ifade ederken halkının duygularını sömürenler. Bir yanda güya ülkeyi asrileştirmek isteyen jakoben bir zihniyet, diğer yanda gönlü ve gözü ülkeyle aynı yöne bakan bir anlayış var. Dünyanın pek çok yerinde ve bölgemizdeki kimi ülkelerde de benzer mücadeleler yaşandı. Bu ülkelerde tarihine ve değerlerine yabancı zihniyetlerin yarattıklarını gördük. Fransa'nın başındaki zat yatıyor, kalkıyor Erdoğan ile uğraşıyor. Bunun hakikatten bir kontrolden geçmesi lazım. Bir de Hollanda’da bir milletvekili müsveddesi var. Bir defa haddini bil. Kiminle yol yürüdüğünü hiç hesap ettin mi. Faşizm bizim kitabımızda yok, sizin kitabınızda var. Faşizmi Almanya’da, İtalya’da yaşadık. Siz onlarla yol yürüdünüz. Bizim kitabımızda sosyal adalet var. Biz bu yolda yeri geliyor bir avuç ekmeği fakir fukarayla paylaşmayı biliyoruz. Suriye’de mazlumların imdadına biz koşuyoruz. Şu anda 4 milyon göçmeni topraklarımızda biz barındırmıyor muyuz? Bunu gören göz sizde yok. Sizin gözünüz var görmüyor, kulağınız var duymuyor, ağzınız var hakikati konuşmuyor."

"Sizin benzerleriniz ülkemizde de var zaten. Onlara dersi, 2023’te, 2024 en iyi şekilde vereceğinizi biliyorum. Bugün dünyada en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke Türkiye’dir. Yine milli gelire oranla en çok uluslararası yardımı yapan biziz, başka bir örneği yok. Dünyayı bu şekilde yaşanmaz hale getirenler, oyunlarını bozduğumuz için bizi de hedef tahtasına koymuşlar. Varsın koysunlar; durmak yok, yola devam. Briket evler yaparak evsiz kalan İdlibli kardeşlerimizi ev sahibi yapmak derdindeyiz. Ben orada emeği olan tüm STK’larımıza teşekkür ediyorum. Biz batıdan teşekkür beklerken, sınırlarımızda terör koridoru oluşturma dertleriyle karşı karşıya kaldık. Biz, meşru yönetimi desteklediğimiz için bölgeden atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldık.

ABD'YE YAPTIRIM TEPKİSİ: "F-35’LERİMİZİ VERMEDİNİZ, TEHDİT ETTİNİZ"

Biz, Suriye’de, Suriye halkının davetiyle oradayız. Zalim Esad’ın davetine ihtiyacımız yok. Doğu Akdeniz’de haksızlığı açık belli olan girişimlere karşı dururken, tehdide varan girişimlerle karşılaştık. Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında yer aldığımız için suçlandık. Bazı Amerikalılar çıkıp İlham kardeşime diyor, biz sizin yanınızda kim olduğunu biliyoruz. Türkiye var, Erdoğan var.

Biz yeri gelir Türkiye’ye de yaptırım uygularız dediler. Sen kimle dans ettiğinin farkında değilsin. Yaptırımın neyse geç kalma yap. Biz F-35 için para ödedik, siz F-35’lerimizi vermediniz, tehdit ettiniz. S-400’leri geri verin dediniz. Biz kabile devleti değiliz Türkiye’yiz. Ben başbakanken, İHA istedik, vermediler.

Şimdi onlar bizi ev sahibi yaptı. Bizim şimdi hem İHA’larımız, hem de SİHA’larımız var. Şimdi onlar dünyada örnek gösteriliyor. Şimdi de bizi SİHA’larla ilgili önümüzü kesmeye çalışıyorlar."

"Bizim tek gayemiz, inancımız ve tarihimizin bize yüklediği sorumlulukları hakkıyla yerine getirmekti. Bugüne kadar terörle mücadeleden sınır ötesi harekatlara kadar milletimizin başını öne eğdirecek bir kararımız olmadı ve olmayacak. İnşallah bundan sonra da sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunun yolu her alanda büyümemizden ve güçlenmemizden geçiyor. Eğitimden sağlığa, adaletten savunmaya, ulaştırmadan enerjiye kadar tüm çalışmalarımızı bu anlayış ve azimle yerine getirmemiz gerekiyor. Hakkın adaletin güneşi yükseldikçe zulmün ateşi sönecek, zalimin gücü tükenecektir. 81 ilimizin tamamını hedef alan kalkınma hamlemizden en küçük bir taviz vermiyoruz."

Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkesini sürdürmeye, bu yolda yürümeye devam ediyoruz. İnşallah bizden sonraki nesillere her alanda hedeflerine ulaşmış bir Türkiye bırakacağız. Ülkemize, milletimize, samimiyetle sahip çıkmalıyız. Fitne, fesat, bencillik bataklığına saklananların akıbeti hüsran olacaktır. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Malatya’nın mertliği, fedakarlığı herkesin malumudur. Malatya’daki üye sayımızı da katlayarak artıracağımıza inanıyoruz.

Ak Parti bayrağını ne kadar yükseğe çıkarırsak, milletimizle muhabbetini ne kadar geliştirirsek, ülkemizin geleceğine o denli bakabiliriz. Kaderi, Türkiye’nin kaderi ile birleşen bir parti olarak milletimize borcumuzu daha fazla çalışarak ödeyebiliriz."