Erdoğan: Kara birlikleri Güvenli Bölge'ye girecek

Erdoğan: Kara birlikleri Güvenli Bölge'ye girecek
Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonla ilgili "Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta Malazgirt Zaferi'nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''1000 yıldır bu toprakların vatanımız olması için gözlerini kırpmadan canını veren tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizi hasta adam ilan edenlerin heveslerini kursaklarındda bıraktık. Eğer bugün millet olarak Malazgirt Zaferi'ni böylesine bir coşku ile kutluyorsak işte bu proje ile birlikte o aksi projeyi hazırlayanlar da çökmüş demektir.

''BİZİM MEDENİYETİMİZ BİR FETİH MEDENİYETİDİR''

Yarım asır sonra bizler göremesek de Türkiye her alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olarak çok daha büyük hedeflere yelken açmış olacaktır. Bizim medeniyetimiz bir fetih medeniyetidir. Bu fetih sadece toprakların coğrafyanın fethi değildir asıl fetih gönüllerin zihinlerin fethidir.

''BU İNSANLARIN YAVRULARI İSTİSMARINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ''

Hiçbir siyasi veya ekonomik çıkar, bizi hakkı söylemekten, hakkın yanında yer almaktan, mazluma ve mağdura destek vermekten alıkoyamaz. Diyarbakır'da gördünüz değil mi? Yavrusu kaçırılan öldürülen diğer yavrusu ellerinde esir olan annenin günlerdir yaptığı eylemi gördünüz değil mi? Biz dik duracağız. Bu insanların yavruları istismarına fırsat vermeyeceğiz. Haydut devlet Kudüs'ü hoyratça gasba çalışıyor. Bugün Suriye'de yıkım katliam var. Rejim her gün masum kanı döküyor. İnşallah Irak'tan Suriye'ye, Doğu Akdeniz'den diğer bölgelere kadar uzanan mücadeleyi zaferle taçlandıracağız."

"KARA BİRLİKLERİ GÜVENLİ BÖLGE'YE GİRECEK"

Güvenli bölge oluşturma çabamızda yavaş yavaş sonuç alıyoruz.

Oyalanırsak kendi planlarımızı hayata geçiririz. SİHA'larımız, İHA'larımız ve helikopterlerimiz bölgeye girdi. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. İdlib'de rejimin ihlallerinden kaynaklanan sıkıntılar var. Yarın Rusya'ya gidiyorum. Putin ile görüşeceğiz. 

Terör örgütleri ve arkasındaki güçlerle mücadelenin zaferini Malazgirt'te kutlama devam edeceğiz.