Erdoğan mektubu Trump'a iade etti mi?

Erdoğan mektubu Trump'a iade etti mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la bir araya geldi. Görüşmenin ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında skandal mektup da gündeme geldi. Peki Erdoğan mektup sorusuna ne cevap verdi? Erdoğan, mektubu Trump'a iade etti mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'da ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, Türkiye'de tartışmalara neden olan Trump'ın mektubuna ilişkin bir soruya da cevap verdi. Peki Erdoğan, mektubu Trump'a iade etti mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın skandal mektubuna ilişkin sorulan bir soruya  "Söz konusu mektupları Sayın Başkan'a tekrar taktim ettim" cevabını verdi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu mektupları sayın Başkana takdim ettim. Ferid Abdi Şahin gibi Amerika gibi, başkanı tarafından muhatap alınmasını üzüntüyle karşıladım. Yüzlerce insanımızın öldürülmesine sebep olan, şu anda cezaevinde Apo'nun 'benim manevi oğlum' demiştir. Bu şahsın ABD tarafından karşılanması bizi üzmüştür. Aynı şekilde Rusya tarafından karşılanmıştır. Terörizmle mücadelede zora giriyoruz. Bugün bize yarın bir başkasına. O bakımdan konudaki hassasiyetimiz devam ediyor. Bunlarla ilgili de belgeleri verdim. CIA'nın bu adamın terörist olduğuna vermiş olduğu belgeyi de kendilerine bugün takdim ettim. CIA da bunun terörist olduğunu belgelemiş. Sayın Başkana aynen takdim ettik. Gelen mektubu da aynı şekilde kendilerine verdik."