Erdoğan Moskova'ya gidiyor

Erdoğan Moskova'ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 27 Ağustos'ta Moskova'ya giderek Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceği bildirildi.

Erdoğan ile Putin görüşmesi, Suriye’de Türkiye’ye ait askeri gözlem noktalarından birinin rejim güçlerince abluka altına alındığı yolundaki haberlerin yayılmasının hemen ardından geldi.

Suriye devlet televizyonu El İkhbariya ve İnsan Hakları Gözlemevi, 9 numaralı Türk askeri gözlem noktasının bulunduğu Morik (Tel es Savvan) kasabasının etrafının kuşatıldığını öne sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Rus mevkidaşına “İdlib'deki saldırıların çözüm çabalarına zarar verdiğini ve
Türkiye’nin milli güvenliği bakımından çok ciddi bir tehdide dönüştüğünü” aktardı.

Erdoğan görüşmede rejimin İdlib'deki ateşkes ihlalleri ve saldırılarının büyük bir insani krize yol açtığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefon ile görüştü.

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin Türkiye’nin inisiyatifiyle gerçekleştiği belirtilirken, görüşmenin içeriği ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“İdlib çatışmasızlık alanındaki durumun istikrara kavuşturulması bağlamında, Rus-Türk işbirliğinin sorunları görüşüldü. Bu bölgeden kaynaklanan terör tehdidinin ortadan kaldırılması ve 17 Eylül 2018 tarihli Soçi memorandumunun uygulanmasının sağlanması için ortak çabaların yoğunlaştırılması kararlaştırıldı. Eylül ayında, Astana sürecine ait garantör ülkelerin önümüzdeki beşinci zirvesini göz önüne alarak, Rusya, Türkiye ve İran’ın, Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte Anayasa Komitesi’ni kurmaya ve başlatmaya yönelik çalışmaları da dahil olmak üzere Suriye barış sürecinin diğer yönleri de göz önüne alındı.

Ortadoğu gündeminin konularına ve ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesi konularına da değinildi.”

ERDOĞAN MOSKOVA'YA GİDİYOR

İdlib'de Türk konvoyuna gerçekleştirilen saldırının ardından bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın başkenti Moskova'ya gideceği öğrenildi.

27 Ağustos'ta Rusya'ya gidecek olan Erdoğan'ın Putin'le yüz yüze bir görüşme gerçekleştireceği bildirildi.