Erdoğan muhtaç olmuş Sisi'nin kuru soğanına

"Yoksulun sırtından doyan doyana, bunu gören yürek nasıl dayana, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem söylesem mi söylemesem mi?"

Der Aşık Mahzuni Şerif...

Ünlü bir süpermarket zincirinin tezgâhında kuru soğanı ve kilosunu 2 liraya görür görmez, bu yerli ve millî kuru soğan olamaz dedim.

Çünkü 3-4 saat önce Polatlı'dan toptan fiyatının 2,8-3 Türk lirası olduğunu öğrenmiştim.

Yaklaştım baktım ki ithal kuru soğan hem de hangi ülkeden biliyor musunuz?

"Bunu gören yürek nasıl dayana, yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, bilmem söylesem mi söylemesem mi?"

Diye durdum düşündüm, fotoğrafını da çekip sizlere söylemeye karar verdim.

Erdoğan muhtaç olmuş Sisi'nin kuru soğanına...

Haydaaa, nereden çıktı demeyin hemen yazacağım...

Tezgâhta kuru soğanın etiketine baktım ve ithal edilen ülkeyi gördüm: MISIR...

O Mısır Arap Cumhuriyeti ki, 3 Temmuz 2013'de ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi tarafından yapılan askerî darbeyle görevden alındı ve tutuklandı.

İki ülke arasındaki tüm diplomatik ve ekonomik ilişkiler AKP Hükümeti tarafından durduruldu.

Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır'daki darbede kimse darbe diyemedi. Ama biz dedik. Neden? Çünkü ecdadımız bize dik durmayı öğretti, eğilip bükülmeyi hiçbir zaman öğretmedi" dedi...

Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra Pakistan'da da Mursi'ye destek gösterileri düzenlendi ki Erdoğan, Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan "Rabia" işaretini göstererek Bursa'da yaptığı mitingde darbeci Sisi'yi çok sert sözlerle eleştirdi...

Sisi'yi "Tiran" (siyasal erki zorla ele geçiren ve onu kötüye kullanan kimse) olarak niteleyen Erdoğan, Riyad'daki temasları sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin soruya, "Şaka yapıyorsun herhalde. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil. Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil" demişti.

Günümüzde AKP'nin yandaşı olan MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli o yıllarda Erdoğan'a çok sert muhalefet yapıyordu ki Erdoğan'ın konuşmalarında "Rabia işareti" yapmasını bakın nasıl eleştirmişti:

"Başbakan Erdoğan Mursi'nin derdine düşmüştür. Böylelikle Mısır'la da arayı açmıştır. Rabia işareti Başbakan'ın yeni hobisi olmuştur. Dört yaparak kendini aklamanın hevesindedir. Sanki İhvan'ın Türkiye temsilciliği gibi çalışmakta, arkası arkasına beyanatlar vermekte, yas genelgeleri yayınlamaktadır."

Değerli okurlarım siyaset gün gelir devran döner "Şaka yapıyorsun herhalde... Bizim gündemimizde böyle bir şey asla söz konusu değil..." şeklindeki sözlerinizden sonra Mısır'dan kuru soğan ithal etmeye muhtaç olursunuz...

Gelin biz merhum Aşık Mahzuni'ye kulak verelim.

Mevla'm gör diyerek iki göz vermiş,

Bilmem ağlasam mı ağlamasam mı?

Dura dura bir sel oldum erenler,

Bilmem çağlasam mı çağlamasam mı?

Yoksulun sırtından doyan doyana,

Bunu gören yürek nasıl dayana?

*

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana,

Bilmem söylesem mi söylemesem mi?

Mahsuni Şerifim dindir acını,

Bazı acılardan al ilacını,

Pir Sultanlar gibi darağacını,

Bilmem boylasam mı boylamasam mı?

Değerli okurlarım, "Mevla'm gör diyerek iki göz vermiş" der Aşık Mahzuni Şerif, ben de gördüm Mısır'dan gelen kuru soğanı.

Özal'dan Bahçeli'ye sert tepki var

Türkiye'nin beka sorunu tartışmasına 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal da katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin resmî Twitter hesabından yaptığı açıklamaya Ahmet Özal, "Ne bekası? Ayıptır bu kadar suistimal etmeyin. Yeter artık..." diye çok sert karşılık verdi.

Özal'ın bu tepkisine Devlet Bahçeli sessiz kalarak yanıt vermedi. Ancak MHP'nin resmî "MHP_Bilgi" adlı Twitter hesabından açıklama yapıldı.

Ahmet Özal bu açıklamaya da aynı sertlikte yanıt verince, sözlerine karşılık verilmedi...

İşte o diyalog:

Devlet Bahçeli:

"Bugün aldığımız patlıcan, biber, patates mesela bir kilogram az, iki kilogram çok olabilir. İşimiz yoksa yarın olur, yoksulsak gün gelir varlığa kavuşuruz. Yani konu az yedim, çok yedim konusu değildir. Bunların hepsi aşılır, ama beka giderse dünyamız gider, hayatımız söner."

Ahmet Özal:

"Ne bekası? Ayıptır bu kadar suistimal etmeyin. Yeter artık..."

MHP_ Bilgi:

"Genel Başkanımız Devlet Bahçeli: Beka giderse, dünyamız gider, hayatımız söner."

Ahmet Özal:

"Bu ülke bu kadar zayıf mı? Ne diyorsunuz? Cumhuriyet bu kadar mı çöktü? Ve böyleyse siz mi kurtaracaksınız? O halde yandık!!!

Yazarın Diğer Yazıları