Erdoğan açıkladı: Normalleşme takvimi öne çekilecek mi?

Erdoğan açıkladı: Normalleşme takvimi öne çekilecek mi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin MYK toplantısı öncesinde konuştu.

Erdoğan, korona ile mücadele kapsamında normalleşme takvimindeki bazı konuları ileri alma hakkına sahip olduklarını ifade ederken, barolar ve meslek kuruluşlarının seçimlerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili bir taslağın mevcut olduğunu belirtti. Erdoğan bu taslağı hızlandırarak Meclis'e getirmeleri gerektiğini ifade etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Normalleşme takviminde bazı konuları ileri alma hakkına sahibiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımızın koordinasyonunda hazırladığımız planları sürekli güncelleyeceğiz. Paniğe mahal vermeden bu salgını atlatacağız. Bugüne kadar sabırla yanımızda yer alan halkımızdan bu hassasiyetini sürdürmelerini istiyoruz.

"KURALLARA UYMAZSAK BUNUN BEDELİNİ HEP BERABER ÖDERİZ"

Aksi takdirde Mayıs ayı itibariyle yeniden başlamalarına izin vereceğimiz işletmelerle bu işletmelerden faydalanacak vatandaşların kurallara uymalarını öneriyoruz. Salgını ne kadar çabuk yenersek, normal hayata döneriz. Kurallara uymazsak bunun bedelini hep beraber öderiz.

Türkiye'nin kaybedecek bir günü bile yoktur. 2023 hedeflerin doğru hızlı bir şekilde devam etmeliyiz. Bu kritik dönüm noktasında karşımıza çıkan fırsatları değerlendirmek için öncelikle önümüzdeki salgın günlerini atlatmalıyız. Daha sonra aydınlık bir geleceğin bizi beklediğinden hiçbir şüphemiz yoktur.

"BAROLARIN SEÇİMLERİNİ YENİDEN BELİRLEYEN TASLAĞI MECLİS'E GETİRMELİYİZ"

Barolar ve meslek kuruluşlarının seçimlerinin yeniden belirlenmesi ile ilgili bir taslak mevcut. Geçtiğimiz günlerde Ankara Barosu’nun İslam’a ve Diyanet İşleri Başkanı’na fütursuzca saldırılarına şahit olduk. Daha önceki dönemlerde bu taslak ile ilgili bir çalışma yapılmıştı. Bu taslağı da hızlandırarak Meclis’e getirmeliyiz.

Salgın dönemindeki hasarları çok hızlı bir şekilde düzeltmeliyiz. Büyümeyi istediğimiz seviyeye getirmek için hep birlikte çalışmalıyız. Türkiye her bakımdan gelişmiş ülkelerden çok daha sağlam bir duruş sergileyerek bu sarsıntılı dönemi atlatma safhasına gelmiştir. Salgın dönemindeki başarılarımızı küresel düzeyde daha büyük başarılara dönüştüreceğiz. Dışarıdaki gafillere yönelik yürüttüğümüz mücadeleyi başarı ile yürüteceğiz.