Erdoğan o sözleri Abdullah Gül’e mi söyledi?

Erdoğan o sözleri Abdullah Gül’e mi söyledi?
Erdoğan’ın, AKP’nin, Ordu adaylarını tanıttığı toplantıda kullandığı “Trenden inenler de bir daha bu trene binemediler, binemeyecekler” ifadesini, yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen Abdullah Gül için söylediği öne sürüldü.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yeni bir siyasi parti kuracağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Erdoğan’ın Ordu’da yaptığı konuşma sırasında sarf ettiği sözlerle, Abdullah Gül’ü hedef aldığı öne sürüldü.

Erdoğan, “Bir aday hesabiyse kusura bakmasın, biz onlarla yol yürümeyiz ama hasbiyse onlarla yol yürürüz. Yola çıktık milletvekili oldular, belediye başkanı oldular, bakan oldular. Ama trenden indiler. Trenden inenler de bir daha zaten bu trene binemediler, binemeyecekler” ifadelerini kullanmıştı.

24 HAZİRAN’DA GÜL’Ü İKNA ZİYARETİ

Abdullah Gül, 24 Haziran Seçimlerinde, yeniden Cumhurbaşkanı olmak için nabız yoklamış, ancak bu kararından vazgeçmişti. Gül’ün, Cumhurbaşkanlığı adaylığı, AKP ve Erdoğan tarafından hoş karşılanmamıştı. O zaman Genelkurmay Başkanı olan Hulisi Akar ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın’ın, adaylıktan çekilmesi yönünde telkinde bulunmak için Abdullah Gül’ü ziyaret ettiği basına yansımıştı.

İlgili Haberler