Erdoğan: 'Onlar kandan besleniyor, ben halkımdan besleniyorum'

Erdoğan: 'Onlar kandan besleniyor, ben halkımdan besleniyorum'
Cumhurbaşkanı Erdoğan 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkesin tepkisini çeken sözleri için "Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde 'Başkanlık sistemin gelmesi için kan gerekir kan' diyor. Bunlar üç unsur var. Bir tanesi mezhepçilik unsuru, ikincisi ırkçılıktır, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsur da var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Haddini bil, haddini ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa 1960'da rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Şu anda Güneydoğu'da ülkemizin birçok yerinde bu ülkenin vahdeti için bayrağımızı şanlı bir şekilde dalgalanması için devletimizin bekası için şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA 'KAN' TEPKİSİ

Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde 'Başkanlık sistemin gelmesi için kan gerekir kan' diyor. Bunlar üç unsur var. Bir tanesi mezhepçilik unsuru, ikincisi ırkçılıktır, üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsur da var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da aynı hava esmeye başladı. Girdiği her seçimde mağlup, aldığı netice ortada. Şimdi 'Acaba kanla netice alır mıyız' diyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet ne derse o olacak. Halk ne derse o olacak, hak ne derse o olacak.

Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Bu yolda inandığımız gibi yürüyeceğiz. Bizim medeniyetimiz hikmet ve irfan medeniyetidir.

Bizim için millitimiz için uluslararası öğrenciler salt bir gelir kapısı değil. Misafir öğrecilerimiz dost ve kardeş ülkelerle kucaklaşmanın, bilgi paylaşımının vesilesidir. Sizden burada her alanda kendinizi geliştirirken, ülkenizdeki birikimleri Türk üniversitelerine de taşıyorsunuz. Siz bizden, biz de sizden çok şey öğreniyoruz. Türkiye'de okuyan misafir öğrencilerin her açıdan şanslı olduklarına inanıyorum. Bu ülkenin kültürünü, havasını, dillere destan misafirperverliğini tecrübe etmek büyük bir kazanımdır. Burada sadece bir ülkeyi, bir milleti değil aynı zamanda Afrika, Asya ve Avrupa'yı görürsünüz.

DÜNYANIN EN BÜYÜK DRAMI

Sizler dünyanın en büyük insani dramlardan birine de şahit oluyorsunuz. Suriye'de 6 yıldır kardeşlerimiz acımasız ve gayrimeşru rejim tarafından katlediliyor. Bugüne kadar 600 bin insan öldürüldü. 13 milyon Suriyeli evinden oldu. 6 milyonu Vatanını terk etti. Rejim tarafından önü açılan DAEŞ, YPG gibi terör örgütleri işgal ettikleri yerde etnik temizlik ve soykırım uyguladı.Türkiye olarak, krizin ilk gününden itibaren Suriyeli kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, onlara kapılarımızı açtık, açmaya da devam edeceğiz. Soframıza bir tabak da onlar için koyduk. 3 milyon Suriyeliye ensar bilinciyle sahip çıkıyoruz. Rabbim de bu dayanışmanın bedelini kat be kat veriyor. Milli geliri bizim kat be kat üstünde olan ülkeler bu tabloya seyirci kalıyor. Sizler de bunu yüzünüz kızararak izliyorsunuz. İnsan Hakları Beyannamesini kaleme alanlar insanlık sınavından sınıfta kalmışlardır.

NİZAMİ'NİN İDAMINA NİYE SESSİZ KALDINIZ?

Terör örgütüne başkenti açtırmanın, çadır kurdurmanın özgürlüklerle ne ilgisi var. Madem siyasi idamlara karşısınız birkaç gün önce şehit edilen Nizami'nin idamına sessiz kaldınız? Avrupa'dan bir ses çıktı mı, bir haykırış çıktı mı; hayır. Bunun adı çiftestandart değil mi? Biz bunları yüzlerine vurduklarımızda rahatsız oluyorlar, Tayyip Erdoğan diktatör oluyor, Nizami'yi idam edenler diktatör olmuyor.

"KANDAN BESLENEN BİRİ VARSA MENDERES'İN İDAMINA ZEMİN HAZIRLAYAN CHP ZİHNİYETİDİR"

Van'da konuşan zat şahsıma alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa 1960'da rahmetli Menderes ve arkadaşlarının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz. Kime anlatıyorsunuz, kimi aldatacaksınız. Medyadaki tetikçilerini kullanarak bizi karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Onların iftiraları, hakaretleri bizi haktan alıkoymaz. Biz diklenmeden dik durmaya, barışın yanında durmaya devam edeceğiz. Biz kuvvetimizi medyada değil, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan mazlumlardan alıyoruz. Onların hayır duaları bizimle oldukça bu kutlu yolda devam edeceğiz.