Erdoğan: Para kazanma hırsının insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz

Erdoğan: Para kazanma hırsının insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz
31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü dolayısıyla katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Para kazanma hırsının insani değerlerin hatta insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mayıs “Dünya Tütüne Hayır Günü” dolayısıyla video konferans yöntemiyle gençlerle buluşma programına katıldı.

Spordan iş hayatına akademiden siyasete kadar bir çok alanda gurur verici başarılara imza atan gençlerin tütüne karşı mücadelede üstlendiği öncü rolü takdir ettiğini belirten Erdoğan, salgınla mücadele ettikleri bu dönemde gençlerin bu gayretlerinin daha fazla anlam kazandığını vurguladı.

Eğlence mekânlarıyla nargile içilen yerlerin bir süre daha kapalı kalmaya devam edeceğine dikkati çeken Erdoğan, "Eğlence mekanları ile nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edecektir. Bizim için insan sağlığı her türlü hesabın üzerindedir. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz. Para kazanma hırsının insani değerlerin hatta insan hayatının önüne geçtiği tuhaf zamanlarda yaşıyoruz" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sigaranın kilo kontrolüne yardımcı olduğunu, zayıflattığını iddia eden  reklamlar yapılmıştır. Çizgi film karakterleri kullanılarak gençler ve çocuklar çok erken yaşlarda sigaraya özendirilmiştir. Tütün endüstrisinin görünürlüğünü ve kullanımını sınırlayarak ve tütünün zararları hakkında farkındalık yükselterek bireylerin özgür karar verebilmeleri için yapılan her düzenlemeye özel hayata müdahale ve özgürlük kavramları üzerinden savaş açılmıştır. Devasa bir ekonomik güce hükmeden bu sektör, pek çok ülkede kendine taşeronlar bulmakta da zorluk çekmemiştir."