Doğalgaza yine zam gelecek. 3 kuyuda petrol bulundu

Doğalgaza yine zam gelecek. 3 kuyuda petrol bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin bugün gerçekleşen İl Başkanları Toplantısı’nda 3 yeni kuyuda petrol bulunduğunu duyurdu. Erdoğan’ın duyurduğu petrol keşfi, Ağustos 2020’de Karadeniz’de bulunduğu açıklanan doğalgaz rezervini akıllara getirdi. Söz konusu rezervin bulunduğunun duyurulmasının ardından Kasım 2020 - Mart 2021 arasındaki 6 ay boyunca doğalgaza zam geldi.

Karadeniz’deki keşfin ardından doğalgaza 6 kere zam geldi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası''nda gerçekleşen partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı''nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasının son bölümünde, “Petrol ve doğalgaz aramacılığında da önemli bir ivme yakaladığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.” diyerek 3 kuyuda petrol bulunduğunu açıkladı.

Erdoğan, “Kara alanlarında sürdürdüğmüz çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. Daha önce petrol yok denilen kuyulardan petrol üretmeye başladık. 3 yeni kuyuda petrol keşfettik. Diyarbakır''da 2, Kırklareli''ndeki kuyularda 6 bin 800 varil ilave sağladık. 61 bin varilin üzerine çıktı.” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın müjde olarak duyurduğu gelişme, akıllara Ağustos 2020’de Karadeniz’de bulunduğu açıklanan doğalgaz rezervini getirdi. Enerji sektöründeki kaynaklar, Erdoğan''ın Karadeniz''de bulunduğunu açıkladığı doğalgaz rezervinin 2015 yılında bulunan bir rezerv olduğunu belirtmişti.

Sektörel kaynaklar, Türkiye''nin ABD''li bir firma ile birlikte yaptığı çalışmaların neticesinde Bulgaristan karasularının yakınında enerji kaynağı bulduğunu, ancak 7 Haziran 2015 seçimlerinde AKP''nin tek başına iktidarı kaybetmesinin ardından konunun rafa kaldırıldığını aktarmıştı.

Erdoğan’ın Ağustos 2020’de açıkladığı müjdenin ardından geçen süreçte ise doğalgaza gelen zamlar dikkat çekti.

300 m3 doğalgaz fiyatının aylara göre değişimi
KASIM 2020: 547 TL
ARALIK 2020: 555 TL
OCAK 2021 563 TL
ŞUBAT 2021: 569 TL
MART 2021: 575 TL

Doğalgaz fiyatları cep yakarken, ödeyemeyenin aboneliğinin askıya alınması da tabloyu daha ağırlaştırdı.
Erdoğan’ın bugün verdiği petrol müjdesi ise, akıllara “doğalgaza yine mi zam gelecek” sorunu getirdi.

İlgili Haberler