Erdoğan PKK’nın kaçırdığı askerler için ne demişti?

Erdoğan PKK’nın kaçırdığı askerler için ne demişti?
Cuma namazının ardından yaptığı açıklamada Diyarbakır’daki annelerin yanında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaçırılan askerler için daha önce yaptığı açıklamalar gündeme geldi.

Erdem AVŞAR / YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Camisi’nde kıldığı Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Diyarbakır’da dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan ailelere destek mesajı veren Erdoğan, "Bir defa biz devlet olarak yanınızdayız, bundan hiç endişeniz olmasın, bu süreci takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu annelerin duruşu sıradan bir olay değil. Tabii burada canı yanan anneler. Yani evlat acısı nedir, bunu anneler gayet iyi bilir. Bu iş adeta serbest bırakılmış olsa burada öyle 28 aile filan değil belki binlerce aile orada olacak" dedi.

DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

İktidarın bugünkü tutumu ve yaşanan bakan ziyaretleri ise akıllara Erdoğan'ın PKK'nın kaçırdığı askerler için yaptığı eski açıklamaları getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl 2015 yılında Tunceli'nin Pülümür ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Semih Özbey’in ailesine “Sabredin” ifadelerini kullanmıştı.

Semih Özbey’in kız kardeşi, Erdoğan’a ulaştığını ve “Yapabileceğim bir şey yok” yanıtını aldığını ifade etmişti.

2015 yılından bu yana Semih ve beraberinde kaçırılan askerlerimizden haber alınamıyor…

SÖZDE ÇÖZÜM SÜRECİNDE ERDOĞAN: “SÜRECE ZARAR VERMEK İÇİN…”

Öte yandan Erdoğan, sözde çözüm sürecini yönettiği 2013’deki başbakanlığı döneminde kaçırılan askerler için de dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

O dönem Diyarbakır Lice’de yol kesen PKK’lı hainler 2 astsubay 2 uzman çavuşu kaçırmış, askeri araçları da ateşe vermişti.

Erdoğan söz konusu olay için, “Bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri, yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Bunlar da onun bir benzeridir. Fakat her halükarda, biz tabii yine bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulunmuştu.

BAKANLARIN ZİYARETLERİNE TEPKİ

Diyarbakır’daki annelerin eylemlerine destek vermek için HDP İl Binası önüne giden bakanlara ise tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde anneleri ziyaret eden Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un HDP binası önünde verdiği ‘çaresiz’ görüntüler kamuoyu ve muhalefetin tepkilerine neden olmuştu.

Ziyaret, ‘Devleti çaresiz göstermek’ olarak yorumlandı. HDP Diyarbakır İl binasın önündeki bakan ziyaretleri, devletin, PKK’nın kaçırdığı çocukları ve askerleri HDP referansıyla serbest kalmasını beklediği yönünde tepkilere neden oldu.

İlgili Haberler