Erdoğan'dan İdlib açıklaması

Erdoğan'dan İdlib açıklaması
Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini duyurdu. Erdoğan, "Görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Merkel ve Macron, Putin'le yaptıkları görüşmede, İdlib'de çok kararlı bir ateşkesin yapılması için bir daveti kendisine yaptılar. Henüz beklenen bir cevap vardır diyemem. Rejim İdlib'te bu zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil" dedi.

Erdoğan ayrıca, İdlib'de 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü ve 2 doçkalı pikabın imha edildiğini, 150 civarında rejim mensubunun etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu akşam saat 18:00 gibi Putin'le bir telefon görüşmem olacak. Şu an itibariyle İdlib'deki tüm gelişmeleri tepeden tırnağa ele alacağız. Ben buna yoğun bir savaş diyebiliriz. Orada çok sayıda araç-gerek imha edildi. 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü ve 2 doçkalı pikap imha edildi. Şu anda oradaki mücadele kararlı şekilde devam ediyor. Bu akşamki görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir. "