Erdoğan-Putin'den ortak açıklama

Erdoğan-Putin'den ortak açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin'deki Libya Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesi başladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'nın başkenti Berlin'deki görüşmesi başladı. İki lider, görüşme öncesinde açıklamalar yaptı. Halife Hafter'in askeri çözümden yana olduğunu ifade eden Erdoğan, "Libya'nın barış ve huzura kavuşabilmesi için Berlin Zirvesi'nde ateşkesin ve siyasi sürece dönüşün kabulü temin edilmelidir. Siyasi sürecin ve çözümün diğer evrelerinin uygulanabilmesi için Hafter'in saldırgan tutumunun sona ermesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

​Erdoğan'ın ardından açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, Rusya ve Türkiye'nin çeşitli konularda görüş ayrılıklarına rağmen kabul edilebilir mutabakatlar yapmayı öğrendiğini söyleyerek, "Özellikle Suriye meselesi, İran nükleer konusu gibi bölgesel konularda. İleriye doğru ciddi adımlar attık. İstanbul’da tarafları ateşkese çağırdık ve bir takım olayın olmasına rağmen sahada taraflar yine de bize kulak verdiler. Bu gerçekten olumlu bir netice. Ve bu netice sayesinde bugün çok formatlı bir toplantıya katılabiliyoruz. Bu toplantıyı bu şekilde geçirebiliyoruz" ifadelerini kullandı.