Erdoğan: "Sandıkta sıkıntı yaşamışsak..."

Erdoğan: "Sandıkta sıkıntı yaşamışsak..."
Partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandıkta sıkıntı yaşamışsak, milletimizle gönül bağımızı sorgulamalıyız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katıldı.

Erdoğan, konuşmasında "Milletle inatlaşılmaz, millete tabii olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak, milletimizle gönül bağımızı sorgulamalıyız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AKP olarak her seçimde olduğu gibi 31 Mart için de sıkı bir hazırlık içindeyiz. En önemli görev sizlere düşüyor. Sandıklar asla boş bırakılmayacaktır. Sonuç alma sistemini asla ihmal etmemeliyiz. Hem neticelere süratle ulaşmak hem de oy farkının az olduğu yerlerde hareket tarzımızı hem de kayıp-kaçak yerlerinin tespiti için kullanmalıyız. Binalardaki tüm görevlilerimiz koordine etme, sorunlara müdahale etme vazifesi okul sorumlularımızdadır. İlçe teşkilatlarımız hukuki yardımdan lojistik desteğe kadar hazırlıklarını yapmış olarak faaliyet yürütecektir. Biz bu çalışmalarımızı layıkıyla yerine getirdiğimizde sandığa sahip çıkmış oluruz. Milletle inatlaşılmaz, millete tabii olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak, milletimizle gönül bağımızı sorgulamalıyız. Asıl olan bu muhasebeyi sandığa gitmeden yapmaktır. Önümüzde fazla süre yok. Bu süre pek çok meselenin üstesinden gelmemize, milletimizle muhabbetimizi artırmaya yeterlidir." 

NİŞASTA BAZLI ŞEKER KULLANIMI KOTASI

"Ülkemizin ve milletimizin meselelerinin çözümü için gece-gündüz çalışıyoruz. Her fırsatta milletimizin hayatını kolaylaştıracak adımlarla ilgili müjdelerimizi paylaşıyoruz. Bugün de burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgili bir müjdeyi açıklamak istiyorum. 2001 yılında yayımlanan şeker kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bunu geçtiğimiz yıl yüzde 5'e düşürmüştük, şimdi de yüzde 2,5'e indiriyoruz. Böylece milletimiz nişasta bazlı şeker kullanımı düşürmüş oluyoruz."

SOMA'DAKİ MADEN OCAĞI

"Enerji Bakanlığımızın gayretleriyle ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Toplam değeri de 300-350 milyar dolar civarındadır. Hedefimiz tamamını ülkemize kazandırmaktır. 7 sahayı daha üretime açarak 18 milyon ton üretimimizi artırdık. Soma-Işıklar Bölgesinde yılda 6 milyon ton kömür çıkarılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Bu bölgeler TKİ'ya ait bir şirket tarafından işletilecektir. Bu işçiler TKİ'da kadrolu olarak aynı şartlarda çalışmaya devam edecektir. 

SMA hastalarının tüm tiplerinde ilaçları geri ödeme sistemine dahil ettik."