Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sırtına dokunduğu İngiltere Başbakanı Johnson istifa etti. Şimdi ABD Başkanı Biden düşünsün

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sırtına dokunduğu İngiltere Başbakanı Johnson istifa etti. Şimdi ABD Başkanı Biden düşünsün
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO zirvesinde İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a selam verme şekli sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Le Chou News adlı sosyal medya hesabı bu anları Turkey’s President Chooses His Next Victim (Türkiye Cumhurbaşkanı yeni kurbanını seçiyor) yorumuyla paylaşmıştı.

Johnson’ın bugün istifası sonrası bu anlar tekrar gündeme geldi.

Kabineden üst üste gelen istifa haberlerinin ardından İngiltere Başbakanı Boris Johson''a da başta bakanlar olmak üzere birçok kesimden istifa çağrıları yükselmişti. Boris Johnson kameralar karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi ve istifasını açıkladı.

İSTİFAYA NİYETLİ OLMADIĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ
Başbakanlık Ofisi 10 Numara''dan üst düzey bir kaynak Johnson''ın istifaya niyetli olmadığını ve kesinlikle meydan okuyacağını belirtmişti. Ancak hükümette yaşanan krizin ardından istifa çağrılarına dayanamayan Boris Johnson da istifa etme kararı aldı.

İSTİFA ETTİ
Saat 14.30 sularında kameralar karşısına geçerek basın açıklaması yapan Boris Johnson, istifa ettiğini açıkladı. Johson konuşmasında yeni lider gelene dek görevini sürdüreceğini ifade etti.

BORİS JOHNSON''IN İSTİFASINDA ŞU İFADELERE YER VERMİŞTİ:

"Yeni bir lider seçilene kadar görevimin başında kalacağım. 2019’da bize oy veren milyonlarca kişiye seslenmek istiyorum. Çok teşekkürler bu inanılmaz oylarınız için. 1987’den beri en yüksek oy oranı için teşekkür ediyorum. Bu kadar çok çalışmamın sebebi, görevde kalmak için mücadele etmemin sebebi kendim için değil bunun benim görevim olduğunu, benim sorumluluğum olduğunu seçmenlerimize sözlerimizi yerine getirmek için sorumluluğum olduğunu düşünmemdendi. Bu hükümetin başardıklarından dolayı, Brexit konusundaki başarılarından, 50 yıllık ilişkilerimizi düzene koymamızdan dolayı son derece gururluyum. Ülkemizin parlamentoda kendi kanunlarını koyabilecek olmasından, parlamentodan kendi kanunlarımızı çıkartabilmek, karantinadan en hızlı çıkan ülke olmak ve geçtiğimiz aylarda Putin’in saldırganlığına karşı Batı’ya liderlik ettiğimi için gurur duyuyorum. Şu kadarını söylemek istiyorum Ukrayna halkını İngiltere size ve özgürlük mücadelenize ne kadar gerekirse destek olmayı sürdürecektir. Aynı zamanda bu ülkede bir yandan da çok büyük bir yatırım ve altyapı programı için çalışıyoruz.

SON 100 YILIN EN BÜYÜK PROGRAMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Son 100 yılın en büyük programı için çalışıyoruz. Ve insanların geleceği dehalarında ve hayal güçlerindedir ve bunların hepsinin topluma eşit olarak yayılması gerekir. Ama fırsatlar eşit olmadığını için çalışmaya devam etmeliyiz. Kalkınmaya ve herkesin İngiltere’nin her parçasının eşit fırsatlara sahip olmasını mümkün kılmalıyız. Eğer bunu yaparsak Avrupa’nın en müreffeh ülkesi olacaktır İngiltere, birkaç günde, böylesine bir dönemde bu kadar fazla hedefimiz varken, bu kadar fazla işle uğraşırken hükümetin değiştirilmesi ne kadar yanlış olacağını söyledim. Ve ara seçimler sonrasında yaşananları dikkate alacak olursanız, hem ulusal hem uluslararası alanda ekonomik sorunlar varken maalesef argümanlarımda onları ikna etmeyi başaramadım. Ve fikirlerimizi ve projelerimizin birçoğunu bizzat sonuçlandıramayacağım için tabii ki üzüntülüyüm.

SİYASETTE HİÇ KİMSE VAZGEÇİLMEZ DEĞİLDİR

Siyasette hiç kimse vazgeçilmez değildir. Ve siyasette muhteşem Darwin Hearts sistemimiz yeni bir liderle, zor zamanlardan geçecek bir lider bulacaktır sadece ailelerin geçmesi için değil aynı zamanda çalışma şeklimizi değiştirecek bir lider gelecektir, vergileri düşürecek bir lider gelecektir. Büyüme ve gelir artışı bu şekilde gerçekleştirilecektir, gelir artışı bu şekilde sağlanacaktır. Yeni lidere şunu söylüyorum, size verebileceğim tüm desteği vereceğim. İngiliz halkına şunu söylemek istiyorum. Tabii ki birçok kişi rahatlamış olacak belki, bu kararımla ve bazıları hayal kırkılığına uğrayacak. Ancak şunu bilmenizi istiyorum, ne kadar üzgün olduğumu bilmenizi istiyorum. Dünyanın iyi işini bıraktığım için çok üzgünüm. İngiltere’ye teşekkür etmek istiyorum, çocuklarıma, ailemin tüm üyelerine bu kadar uzun süredir bu kadar çok şeyle başa çıktıkları için. Başbakan olmak benim için başlı başına bir eğitimdi."

İlgili Haberler