Erdoğan: "Stokların yapıldığı depoları basacağız"

Erdoğan: "Stokların yapıldığı depoları basacağız"
48. Muhtarlar Buluşması toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Buluşması'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde AİHM kararı ve sebze meyve stokçuları vardı. Stoklar nedeniyle fiyatların yükseldiğini söyleyen Erdoğan, "Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"AİHM dün ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Neymiş? Türkiye terör örgütü PKK ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının yargılandığı davada özgürlük güvenlik ve seçim hakkını ihlal etmiş. Peki siz AB organlarından herhangi birinin, aynı zatın 6-8 Ekim 2014 tarihindeki olaylar sırasında insanları tamamı yalan olan beyanlarla galeyana getirip 50 masumun vahşice katletmesine yol açması konusunda herhangi bir beyanını duydunuz mu? Elinde sadece bu hadise sebebiyle aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu 50 insanın kanı için sergilenen gayretin milyonda biri acaba o masumlar için gösterilmiş mi? Belediye otobüsünde diri diri yakılan genç kızımıza, daha bir kaç önce patlatılan bombayla 11 aylık bebeğiyle birlikte hanım kardeşimize gösterilmeyen ilgi, onlara katledenlere adeta yağdırılıyorsa burada bir sorun vardır."

TÜRKÇE EZAN TARTIŞMALARI

"E nasıl yapacaksın şimdi? Bunların dedeleri zaten ezanın Türkçeleşmesini isteyen... Ezan evrenseldir. Allahu ekber evrenseldir. Türkiye'de de Allahu ekber, Malezya'da da Allahu ekber. Dünyanın neresine gidersen git Allahu ekber duyduğun zaman ne anlarsın? Namaz vakti... Ama maalesef. O Kağıthane ile Kağıttepe'yi hep karıştırdı. 

Dostum Putin ile TürkAkım projesinin boru hattının ülkemiz topraklarına çıkış törenine katıldık. Bu arada döviz kuru ve faizde ibre sürekli aşağıya doğru iniyor. Görüldüğü gibi ekonomimizin geleceğinden ümitli olmak için her türlü sebebe sahibiz."

"SOKLARIN YAPILDIĞI DEPOLARI BASACAĞIZ"

"Kara kuvvetlerimizde, donanmamızda, özel kuvvetlerimizle, jandarmamızla, istihbaratımızla, ilaç ve tıbbi cihaz sanayimizle, otomotiv, bilişim, gıda, tüm sektörlerimizde ülkemizi tasarımcı ve üretici konumuna taşımak zorundayız. Bu bir mecburiyettir. İşte dün söyledim, bakın dedim stok yapıyorsunuz, sebze, meyve stokluyorsunuz. Bundan sonra aldığımız ihbarlar sebebiyle stokların yapıldığı depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma halkıma, pahalı ürün yedirme hakkına sahip değildir. Ondan sonra da ne diyorlar? Hastalıklı, çürüktü. Sen çürüttün be..."

İlgili Haberler