Erdoğan tek tek karşıladı! Zirvede bir ilk...

Erdoğan tek tek karşıladı! Zirvede bir ilk...
İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi, İstanbul'da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuklarını karşılarken, İslam Zirvesi ilk kez bu boyutta bir katılımla gerçekleştiriliyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi, İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı, meclis başkanı ve başbakan düzeylerindeki konukları, gelişlerinde karşılamaya başladı. Karşılamanın yaklaşık 1,5 saat sürmesi bekleniyor.

Burada çekilen aile fotoğrafının ardından, program, Beştepe Camisi İmam Hatibi Adem Kemaneci'nin okuyacağı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Bu arada, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı zirve dolayısıyla ek olarak 5 bin polisin daha görev yaptığı öğrenildi.

İslam Zirvesi ilk kez bu boyutta bir katılımla gerçekleştirilecek.

SAVARONA'DA AKŞAM YEMEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna Savarona yatında akşam yemeği verdi.

Yemeğe, İİT Genel Sekreteri İyad bin Emin Madani'nin yanı sıra Bahreyn Krallığı, Afganistan,Malezya, Kamerun, Lübnan, Ürdün, Özbekistan, Cezayir, Katar, Azerbaycan, Libya, Bosna-Hersek, Belarus, Yemen, Fildişi Sahilleri, Pakistan, Gine ve Filistin başkanları ve temsilcileri katıldı.