Erdoğan, Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu

Erdoğan, Tekirdağ İl Kongresi'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Tekirdağ 7.Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, Namık Kemal Stadyumu'ndaki kongrede vatandaşlara seslendi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Tekirdağ, 2019 seçimlerinde büyükşehirde yüzde 44'e ulaştı ama yeterli olmadı. İnşallah bir dahaki seçimde gayretimizi artırarak yüzde 50'nin üzerine çıkacağız. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşma mecburiyeti hiç olmadığı kadar gerekli hale gelmiştir. Ülkemizi 2023 vizyonuyla buluşturan parti olarak, bu hedefleri hayata geçirmek bizim görevimizdir. Bizden sonraki nesillere 2053 vizyonu bırakacağız.

Kongremizden sonra Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz, gençlik yıllarımızda birlikte siyaset yaptığımız ağabeyimizdi.

Hayrabolulu olarak ağabeyimizin ismi yakışır dedik. Bize bu büyüklerimizi unutturmamak yakışır. Bu hastaneyle artık İsmail Fehmi Cumalıoğlu ağabeyimiz de unutulmazlar arasına girecek.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını bu fotoğraf anlatıyor. Bir tarafta kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve ötesinde düşmanlarımıza korku salacak bir Türkiye var, diğer yandan okullarıyla, şehir hastaneleriyle, enerji projeleriyle bir Türkiye var.

Dış politikadaki onurlu duruşuyla bölgede ve dünyada sözünü dinleten bir Türkiye var. AK Parti son 18 yıldaki başarılarıyla ülkemizi bu noktaya getirdiği gibi önümüzdeki dönemde milletimizin umudu olmayı sürdürecektir.

"MİLLETİN BİZE VERDİĞİ KREDİ SONSUZ DEĞİL"

En az 1 asır önce yaşadığımız dönem kadar kritik bir süreçten geçiyoruz. Tüm şer senaryolar tedavüle sokuldu. AK Parti milletin partisidir. AK Parti'yi millet kurmuştur, istikametini millet belirlemiştir. Bundan sonra da yine milletimizle yol yürüyeceğiz.

Sanılmasın ki milletimizin bize verdiği kredi sonsuzdur. Samimiyetle, ihlasla, gayretle ülkenin çıkarları, milletin beklentilerini karşıladığımız sürece bu kredi devam eder.

"AK PARTİ TEŞKİLATLARINDA GÖREV ALMAK MİLLİ BİR GÖREVDİR"

Milletten yüz çevirdiğimiz ve vazifemizi bir kenara bırakıp kendi hesaplarımıza düştüğümüz gün bu partinin misyonu bitmiş demektir. AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti kaybederse, Türkiye'nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. AK Parti teşkilatlarında görev almak adeta milli bir görev haline gelmiştir.

AK Parti'nin kaderi ile ülkenin kaderi birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti kaybederse, Türkiye'nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. AK Parti teşkilatlarında görev almak adeta milli bir görev haline gelmiştir. Seçimden önce seçim kazanmanın yolu milletimizle güçlü ve samimi bağlar kurmaktan geçiyor.

Milletle kopuk yöneticiler asla olamaz. Teşkilatlarımızda görev almış tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Son zamanlarda çok sevdiğimiz, sempatik, cevval Burhan Kuzu hocamızı kaybettik. Hocamız'a Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye'de iki türlü siyaset anlayışı vardır. Birincisi; milletin değerlerine husumet besleyen sadece lafla, iftira ile siyaset yapan müflis anlayıştır. En büyük temsilcisi de CHP'dir. İkincisi de; rahmetli Medneres'ten Özal'a uzanan bugün de bizim temsilcisi olduğumuz siyaset anlayışıdır.

TEKİRDAĞ'A YAPILAN YATIRIMLAR

Yatak kapasitesi 100 olan Kapaklı Devlet Hastanesi ihalesi de devam ediyor. Bölünmüş yol uzunluğunu 87 km'den 357 km'ye çıkarttık. İstanbul'u Çanakkele'ye bağlayan Savaştepe Otoyolu projesi etap etap sürüyor. Tekirdağ il sınırları içinden geçen 198 km'lik demiryolu hattını kapsayan mevcut hattı yeniledik. Tekirdağ-Muratlı demiryolunu çift hatlı hale getirdik.

Bir özel sektör firmamız buraya yükleme-boşaltma merkezi kazandırdı. Asya-Avrupa koridorunun ilk parçası Halkalı-Kapıkule hızlı tren çalışmalarımız sürüyor. 76 km'lik Halklı-Çerkezköy hattıyla ilgili hazırlıklar sürüyor.

Çerkezköy Lojistik Merkezi projesinin etüt çalışmaları tamamlandı. Diğer hazırlıklarla ilgili süreç sürüyor. İçme suyu ve sulama hizmetleri için 3 baraj, 4 gölet inşa ettik. İnşa ettiğimiz tesislerle Tekirdağ'ın 2045 yılına kadar membağ suyu kalitesine ulaştırdık. Ergene-1, Ergene-2 ve Çorlu-1 arıtma tesislerini tamamladık.