Erdoğan: "Türkiye'nin yeniden inşası..."

Erdoğan: "Türkiye'nin yeniden inşası..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'na ilişkin "Türkiye'nin adeta yeniden inşası için bir şanstır" değerlendirmesinde bulundu. Terörist söylemine ilişkin de açıklamada bulunan Erdoğan, "İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım" dedi.

Katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben, HDP’ye oy verenlere kalkıp da terörist nerede demişim. Bunu ispat etsinler. İspat ettikleri anda ben ne gerekiyorsa onu yaparım” şeklinde konuştu.

Anketlerle ilgili ise Erdoğan, “Bazı anketlerin manipülasyon için kullanıldığına şahit oluyoruz. Bundan 5-6 seçim öncesi anket ciddiyetleri kalmadı. Biz kendimiz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN YENİDEN İNŞASI İÇİN ŞANSTIR"

Biz Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da yaptık. Sayın Bahçeli'nin duruşu, devlet ebed müddet anlayışına ciddi anlayışa sahip çıkması önemli. 7 Ağustos'a Kılıçdaroğlu son akşama kadar olumsuz bir cevap verdi. Son akşam baskılara dayanamadı, geleceğini söyledi. Hayatında görmediği bir katılımı Yenikapı'da gördü. Bir müddet geçtikten sonra yan çizdi, Yenikapı ruhunu inkar etmeye başladı. Cumhur ittifakı pazara kadar değil mezara kadar dedik. Bu seçim çok çok önemli. Cumhur İttifakı sadece bir seçim kazanmak için oluşturulmadı. Taban tarafından benimsenmiş uzun vadeli bir birlikteliktir. Öyleyse Cumhur İttifakı ülkemizin yaşadığı bu muazzam dönüşümün ana eksenidir. Bunu göreceğiz. Cumhur İttifakı Türkiye'nin adeta yeniden inşası için bir şanstır.