Erdoğan vatandaşlara ve partililere seslendi

Erdoğan vatandaşlara ve partililere seslendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena'ya gelişinde dışarıdaki kalabalığa bir konuşma yaptı. 998 gün sonra tekrar genel başkan olacağını hatırlatan Erdoğan, "Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Başkan olacağı kongrede partililere ve vatandaşlara seslendi.

İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

"Değerli yol arkadaşım, genel başkanımız sayın Binali Binali Yıldırım Bey, sevgili yol arkadaşlarım sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Sevgili yol arkadaşlarım sizlerin heyecanı heyecanımızdır. Sizlerin coşkusu coşkumuzdur. Sabah 04.00'den itibaren sizler buradasınız. Bu 3. olağanüstü kongredeki heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste malesef bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah'a hamdediyoruz herhangi bir ölü sözkonusu değil, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Kardeşlerim, içeride bunalan bir hava var.

O havayı bir an önce inşallah rahatlatalım istiyorum ve siz kardeşlerime bu uzun yolculukta, uzun ince bir yoldayız dedik ya, gidiyoruz gündüz gece dedik ya, inşallah gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Ve emaneti bugünlere kadar  taşıyan değerli yol arkadaşım, gönüldaşım Binali Yıldırım Bey'e de tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Fakat sizler de biraz sonra izleyeceksiniz. Bakın önümüzde 2019 var. Mart'ında yerel seçimler, Kasım'ında parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz var.

Durmak yok, çok çalışacağız, tevazuyu elden bırakmayacağız. Bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Gerek hanım kardeşlerim, gerek gençler, gerek ana kademe çok çalışacağız. Ve üzerimizdeki spekülasyonları evet sandıkta cevabını vererek yine yok edeceğiz. Sizleri daha fazla bekletmeden içerideki kardeşlerinizle ekranda buluşturalım istiyorum. Hepinize en kalbi duygularla eşlerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum, Allah yâr ve yardımcınız olsun diyorum."