Erdoğan ve Bahçeli’den çelişkili ‘beka’ açıklamaları

Erdoğan ve Bahçeli’den çelişkili ‘beka’ açıklamaları
23 Haziran’da İstanbul’da yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘beka söylemi’ hakkındaki çelişkili açıklamaları dikkat çekti.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

YSK’nın kararı sonrası 23 Haziran’da İstanbul’da yeniden yapılacak büyükşehir belediye başkanlığı seçimine sayılı günler kala Cumhur İttifakı’nın iki kanadından gelen çelişkili açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Haziran’da yapılacak seçimde ‘sadece bir belediye başkanının seçileceğini’ belirtirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise İstanbul seçimini bir ‘beka seçimi’ olarak niteledi.

ERDOĞAN BEKA SÖYLEMİNDEN VAZGEÇTİ

31 Mart’ta yapılan yerel seçim öncesi yaptığı her açıklamada beka söylemini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçimi öncesi bu söyleminden vazgeçti. Erdoğan, İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “Sadece bir belediye başkanı seçilecek. Seçimdir daha doğrusu olması gereken neyse o olacak. Milli iradenin tecellisidir. Yurt dışı medya, sicil toplum örgütleri, terör örgütleri neden bu seçimle bu kadar çok ilgileniyor? Bazıları bu seçime neden böyle bakıyor. Biz terör örgütlerine karşıyız. Terör örgütlerinin desteklediği yapılara da karşıyız” şeklinde konuştu.

BAHÇELİ ‘BEKA’ DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına karşı, MHP Genel Başkanı Bahçeli ise ‘beka’ söylemindeki ısrarından vazgeçmedi. İstanbul’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Bahçeli “Terör örgütünden gelen beyanatlar, 23 Haziran seçimlerinin bir beka seçimi olduğunu kanıtlamıştır” dedi.

Ayrıca, Bahçeli’nin “Mitili İstanbul’a atacağım” şeklindeki açıklamasına rağmen, kentte sadece bir gün kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

İlgili Haberler