Erdoğan ve Putin'den S-400 açıklaması

Erdoğan ve Putin'den S-400 açıklaması
Moskova'da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

8. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak için Moskova'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in baş başa görüşmesi sona erdi.

Kremlin Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen görüşme, 2 saat 15 dakika sürdü.
Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen liderler, basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

"Ülkelerimiz arasındaki askeri-teknik işbirliğini güçlendirmek için görevler var önümüzde" diyen Rusya lideri Putin, şunları söyledi:

"Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi sevkiyatı anlaşmasının gerçekleştirip tamamlanması, ikili ilişkilerdeki önceliğimiz. Türkiye ile gündemimizde, bu ülkeye başka modern Rusya yapımı askeri ürünler sevk etme projelerimiz de var."

Putin, "Astana sürecinin garantörleri Rusya ve Türkiye olarak Suriye'de gerginliğin düşürülmesi için büyük çaba gösteriyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"Türkiye ile pekiştirilmiş ve ilerlemiş iş birliği çerçevesinde ilişkileri geliştirme kararı aldık. Türkiye ile ticaret ilişkilerimizin genişlemesi, bu alanda hala var olan kısıtlamaların kaldırılmasını sağlayabilir. Gündemimizde askeri-teknik iş birliğinin yanı sıra S-400 sistemlerinin Türkiye'ye sevkiyatının tamamlanması var. Akkuyu nükleer güç projesinin inşaatına ek finansman kaynaklarının çekilmesi planlanıyor. Türkiye'de bunu yapabilecek yatırımcılar var."

ERDOĞAN: 6 MİLYON RUS VATANDAŞINI MİSAFİR EDEREK REKORA İMZA ATTIK

Putin'in ardından söz alan Erdoğan'ın açıklamaları da şöyle:

"Akkuyu santralinin temelini attık, geçen sene 6 milyon Rus vatandaşını misafir ederek yeni bir rekora imza attık. Bin 300 kadar işadamımız Rusya'da yatırımcı olarak bulunuyor."

"Rusya ile ikili ticaret hacminde hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmak. Gelecek dönem için yeni hedeflere kilitleniyoruz."

İlgili Haberler