Erdoğan: "Yani şuanda bir oran olarak, oran zikretmeyeyim"

Erdoğan: "Yani şuanda bir oran olarak, oran zikretmeyeyim"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı mitingi sonrasında 24, 360 ve Alem FM'in ortak yayınında soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa'ya "Evet" kampanyası çerçevesinde Yenikapı'da İstanbullularla buluştu. Buluşmanın ardından 24, 360 ve Alem FM'in ortak yayınında soruları yanıtladı. "Şuandaki tablo nedir?" sorusunu Erdoğan, "Yani şuanda bir oran olarak, oran zikretmeyeyim ama bir açık ara gidiş var diyebilirim" şeklinde cevapladı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

EVET ORANI ÖYLE BİR ORAN OLMALI Kİ

"Yani şuanda bir oran olarak, oran zikretmeyeyim ama bir açık ara gidiş var diyebilirim. Evet oranı öyle bir oran olmalı ki insanlarımıza özgüven vermeli. Öyle olursa bu ülkede biiznillah terör olmaz, yatırımda sekme olmaz. Bir işadamının yatırımcının ülkeye bakışı nedir bu ülkede terör var mı diye bakar. Yatırımlarda sıçrama dönemine ulaşalım. 16 Nisan bunu fişekleyecektir. Bu bakımdan önemsiyorum, meydanları da bu bakımdan önemsiyorum ve inşallah bunu haftaya pazar akşamı göreceğiz.

YAHU SEN KİMSİN? HADDİNİ BİL

Biz bunu yıktık dedik ki olamaz. Hanımefendi biz asılız diyor. Tamam bizim derdimiz de bu biz asılız ama seçilmişleri atanmışlara bir vesayet rejimine kurban etmeyeceğiz. Asıl olan yetkisini her zaman her yerde kullanabilecek buna saygı duyacağız ama duymadılar ve 367 garabeti dediler ve bunun için ne kampanyalar yürüttüler, yasa çiğnediler tehditler savurdular. Sayın Baykal'ın yaptığı tehditler. Yahu sen kimsin haddini bil.

HALKIMIZ NE KARAR VERİRSE ÖPER BAŞIMIZA KOYARIZ

Halk inşallah Kasım 2019'dan sonra hem iki sandıktan birinde Cumhurbaşkanı'nı seçecek diğerinde de parlamentoyu seçecek. Bunlar rahatsız oluyorlar. Biz milletiz Gazi Mustafa Kemal'in de ifade ettiği gibi egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Halkımız kararı nasıl veriyorsa öper başımıza koyarız. Attığımız adım bu, bunda bir yanlış var mı? Başbakanlığımdan bu yana hep bunu söyledim. Bizim Rabia'mız var. Tek millet dedim. 80 milyon tek milletiz. Ne yapıyoruz ben kucaklıyorum halkımı bu hareket halkını kucaklayan bir harekettir. Tek millet çatısı altında topluyor. Tek bayrak, bunun dışında bir paçavra kabul etmiyoruz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekaredir bu vatan."

 

 

İlgili Haberler