Erdoğan yoğun aday mesaisinde

Erdoğan yoğun aday mesaisinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine yönelik milletvekili aday listesi üzerindeki mesaisini hafta sonu da sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve ilgili Genel Başkan Yardımcıları ile AKP Genel Merkezi'nde 600 milletvekili adayını belirlemek için toplandı.

Öncelikli kriterler arasında cinsiyet, yaş , bölge dengesi ile mevcut adaylar mevcut vekiller için de çalışmalara katılım yer alıyor.

AKP'de 294 milletvekili yeniden başvuru yaptı. Kulislere o isimlerden büyük çoğunluğunun değişeceği bilgiyi yansıyor. Kalan isimlerin de farklı illerden aday gösterilmesi gündemde.

Listelere ilişkin merak edilen konulardan biri Cumhur İttifakına üçüncü parti olarak giren BBP'den kaç ismin AKP listelerinde yer alacağı konusu. Bir diğeri ise 18 yaşında kaç aday olacağı.

Aday listesi pazartesi günü Yüksek Seçim Kurulu'na sunulacak. Adayların kamuoyuna tanıtılacağı gün ise AKP yönetimi tarafından değiştirildi. 25 Mayıs olan aday tanıtım toplantısı bir gün öne çekilerek 24 Mayıs'a alındı.

Perşembe günü hem aday tanıtım toplantısı yapılacak hem de ekonomiağırlıklı seçim beyannamesi kamuoyuyla paylaşılacak.