Erdoğan, "Yollar artık jilet gibi"

Erdoğan, "Yollar artık jilet gibi"
Balıkesir'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana bak, İstanbul - Balıkesir 1.5 saat. Ah, bakın ne rahat. Yollar artık jilet gibi, sıcak asfalt, köprüler, hizmetler..." dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siz 'Hayır' diyenlere terörist mi diyorsunuz." sözleriyle ilgili olarak "Ben hiçbir yerde böyle bir şey söylemedim. 'Evet diyen de saygındır, hayır diyen de saygındır' dedim. 'Hayır diyenleri de anlayışla karşılarız' dedik." yorumunda bulundu. 

YOLLAR ARTIK JİLET GİBİ

Balıkesir'de toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Allah yolunda öldürülenlere, ölüler demeyiniz. Onlar birdirler, ancak siz bilemezsiniz. Siz "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek bunu söylüyorsunuz. Biliyorum ki ülkemizin başı ne zaman sıkışsa Balıkesirli gözünü kırpmadan vazifeye koşacaktır. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.

Biz de 14 yıldır bu güzel insanlara layık olmanın mücadelesini veriyoruz. Balıkesir'i bölgenin parlayan yıldızı yapmak için çalışıyoruz. 23 katrilyon liralık yatırım yaptık Balıkesir'e. Dedim ya, dertliyiz, aşığız. Az önce Basketbol Federasyonu Başkanımız Hidayet Bey, baktım burada. "Nereden geldin?" dedim. İstanbul'dan gelmiş. "1.5 saatte geldim" dedi. Bana bak, İstanbul - Balıkesir 1.5 saat. Ah, bakın ne rahat. Yollar artık jilet gibi, sıcak asfalt, köprüler, hizmetler...

Ne kadar bölünmüş yol vardı biliyor musunuz? 76 kilometre. Şimdi bunu 547 kilometreye çıkardık. Biz yaptık. Dünyanın sayılı projelerinden olan İstanbul - İzmir otoyolu, aynı zamanda Balıkesir'in projesidir. 433 kilometre uzunluğunda, içinden ne geçiyor? Osmangazi Köprüsü geçiyor. Yapımı tamamlanan kesimlerini de etap etap açıyoruz. 

 

İlgili Haberler