Erdoğan'a ABD'de karşılama rezaleti!

Erdoğan'a ABD'de karşılama rezaleti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretinde diplomatik bir skandal yaşandı. Erdoğan'ı Andrews Hava Üssü’nde hiçbir Amerikalı yetkili karşılamadı. Karşılama merasiminin başında onbaşı olduğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak için gittiği ABD’nin başkenti Washington’da tam anlamıyla bir karşılama skandalı yaşandı. Erdoğan ve beraberindeki heyeti, protokol kuralları hiçe sayılarak hiçbir ABD'li yetkili karşılamadı. 

Erdoğan'ı havaalanında sadece Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç karşıladı. Erdoğan'a ABD ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve aynı zamanda damadı olan Berat Albayrak, Ensar Vakfı'ndaki rezaletle ilgili "Bir kereden birşey olmaz" sözleriyle tepki çeken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlı Sema Ramazanoğlu da eşlik etti.

12 SAATLİK YOL SONRASI ONBAŞILI PROTOKOL

Erdoğan ve beraberindeki heyetin 12 saat süren uçuşundan sonra yaşanan protokol rezaleti kameralara da yansıdı. Erdoğan'ı karşılayacak asker grubunun başında genç bir onbaşının bulunduğu görülürken, Türk heyeti uçak merdivenlerinden indiği sırada tören heyetinin hala yerini almadığı görüldü.

İŞTE O ANLAR

 

 

ANADOLU AJANSI REZALETİ GÖRMEZDEN GELDİ

Anadolu Ajansı Erdoğan’ın ABD’ye ulaştığına ilişkin abonelerine geçtiği haberde, “Andrews Hava Üssü'nde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve öteki ilgililer tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

BEYAZ SARAY'DAN "RESMİ DEĞİL" AÇIKLAMASI

Erdoğan'ın Obama ile görüşüp görüşmeyeceği belirsizliğini korurken, Beyaz Saray kaynakları görüşme olması durumunda bile bunun "resmi bir görüşme olmayacağı" açıklamaları dikkat çekmişti. 

yenicaggazetesi.com.tr / Özel

 

İlgili Haberler