Erdoğan'a 'asgari ücrete jest' tepkisi!

Erdoğan'a 'asgari ücrete jest' tepkisi!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret görüşmeleri için "Jestimizi yaparız" açıklamalarına tepki göstererek, asgari ücretlinin açlığa mahkum edildiğini ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu ile birlikte, Malatya Battalgazi CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen kongreye katıldı.

Asgari ücret görüşmelerine de değinen Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını da eleştirdi.

CHP'li Ağbaba, "Asgari ücrete jest yapacağız diyor. Niye jest yapıyorsun? Beyefendinin rakamlarına bakıyorsun enflasyonu %10.56 olarak açıklıyor. Doğalgaz’a%52, elektriğe % 60 zam gelmiş. Saman 1200 Lira’ya yükselmiş. Sokağa bakıyorsun enflasyon %50 ama beyefendinin rakamlarına bakıyorsun %10.56. Niye?

Çünkü amaçları Asgari ücrete %10 zam yapabilmek, asgari ücretliyi açlığa mahkum etmek. Amaç bu. Ayrıca 3 konfederasyonu da kutluyorum. Biraraya geldiler ve ortak bir rakam üzerinde anlaşarak bunu açıkladılar. Asgari ücret görüşmeleri açısından konfederasyonlarun bir arada hareket etmeleri önemli. Onlara da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.