Erdoğan'a aşının yan etkisi soruldu

Erdoğan'a aşının yan etkisi soruldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dün aşı olan Erdoğan, aşının herhangi bir yan etkisini yaşamadığını ifade etti.

İstanbul'da kıldığı cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dün yaptırdığı korona aşısının yan etkisi soruldu. Erdoğan, "Şu an herhangi bir yan etki yok. Evelallah iyiyiz. 28 gün sonra ikinci dozu olacağım." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

"Şu anda herhangi bir yan etki söz konusu değil. Evelallah sapasağlamım.

Değerli arkadaşlar 1963’ten beri biz Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizi olumlu şekilde yürütüyoruz.
Avrupa Birliği verdiği sözü hiç tutmadı. Gerek Doğu Akdeniz’de gerek Leyen ikili görüşmeler gerek Almanya’nın dönem başkanlığında Merkel ile görüşmelerimiz tüm bunlarla beraber Janshon ile yaptığımız görüşmeler. İkili görüşmelerimiz yoğun şekilde devam ediyor.

Miçotakis ile bir görüşme talebi. Bizim açımızdan da olumludur. Biz de bu istikşafi görüntüler başlatılabilir dedik. Gerek özel temsilcilerimiz, ardından da sayın Başbakan ile benim yapacağım bir görüşme. Bunun adımlarını atabiliriz dedik. 

Değerli arkadaşlar bizim savunma sanayine yönelik atacağımız adımları hiçbir ülke belirleyemez. Bu tamamı ile bizim atacağımız karara bağlıdır. İkinci S-400 paketi devam ediyor. Ay sonu ile Rusya ile birçok konuda görüşeceğiz. Sadece savunma sanayi değil. Yine konuyu görüşeceğiz. Biden yönetiminin ne diyeceğini, bunlar bilmeyiz.

Biz Trump döneminde olduğu gibi savunma noktasındaki yatırımlarımızı birilerinden izin alarak yapamayız. NATO’da birlikte olduğumuz ülkelerin bizi etkilemesine izin veremeyiz. Her şeyden önce bizim F-35 konumuz var. Çok ciddi parayı ödediğimiz halde, F-35’ler hala verilmedi. Amerika’nın bize yaptığı büyük bir yanlıştır. Dilerim ki Biden’in görevi üstlenmesi ile birlikte çok daha olumlu atar ve bunları yoluna koyarız.

Polis, gerekse silahlı kuvvetlerimiz bu silahları kullanma yetkisine sahiptir. Bu Resmi Gazete’de yayınladı. Çok doğal bir durumdur.