Erdoğan’a bozkurt önünde poz verdirten koşullar

Erdoğan’a bozkurt önünde poz verdirten koşullar
Gazeteci - yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaretini ve iki ismin uluyan Bozkurt heykelinin önünde poz vermesini analiz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etmesi, geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanları arasındaydı. Siyaset kulislerini hareketlendiren bu ziyaretin içeriği ile ilgili çok söylendi. 

Gazeteci-yazar Murat Yetkin ise ‘yetkinreport.com‘daki ‘Erdoğan’a Bahçeli’nin bozkurt heykelleri önünde poz verdirten koşullar‘ başlıklı yazısında, konuyu magazinleştiren basının aksine, Ankara’daki havayı ve Erdoğan’ı ‘bozkurt heykeli’ önünde poz verdiren koşulları yazdı.

Murat Yetkin, görüşmenin öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmeleri analiz ettiği yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ekonomik durgunluk, S-400/F-35 krizi, AKP içinde yaşanan gerilim ve yerel seçim sonucunun’ etkisiyle MHP’nin desteğine tutunmaya devam stratejisi izlediğini belirterek, “Hedef İYİ Parti üzerinden MHP’yi güçlendirecek ‘Tersine 28 Şubat mı’?” sorusunu gündeme getirdi.

Yazının bir bölümü şöyle:

"Erdoğan bir yandan ekonomik durgunluk, bir yandan S-400/F-35 krizi, bir andan AK parti içindeki çatlaklar ve yerel seçim yenilgisinin psikolojik baskısı altında kendisini hiç rahat hissetmiyor.

Bulduğu en kolay çözüm, MHP lideri Bahçeli’nin desteğine tutunmaya devam etmek ve onu güçlendirmek için çalışmak gibi görünüyor.

Bu kendisi ve partisine hayır getirecek bir yöntem midir?

Onu zaman gösterecek.

Ancak uluyan bozkurt heykelleri arasında Bahçeli’nin terasında verilip Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlanan fotoğrafın arka planını bu şekilde tahlil etmek mümkün…"

İlgili Haberler