Erdoğan’a enflasyon ve zam tepkisi

Erdoğan’a enflasyon ve zam tepkisi
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, enflasyon hedeflerinin tutturulamamasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek, memura, işçiye hedeflenen enflasyon üzerinden yapılan zamlara sesinin çıkmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enflasyon üzerinden Merkez Bankası eleştirilerine cevap veren İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, hedeflenen enflasyon üzerinden memur ve işçiye zam yapılmasına tepki gösterdi.

Hedeflenen enflasyonun tutturulamamasına rağmen yapılan zamlarda revizyona gidilmemesini eleştiren Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Hedeflenen enflasyon üzerinden zam yapılırken, ben de sizin sesinizin çıktığını görmedim” ifadelerini kullandı.

Tepkisi Twitter hesabı üzerinden dile getiren İYİ Parti Milletvekili Koncuk’un açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanı,”Merkez Bankasının bugüne kadar hedeflenen enflasyonu tutturduğunu görmedim.” demiş. Doğru, ancak bugüne kadar işçiye, memura, emekliye gerçekleşen değil de, o tutturulamayan, hedeflenen enflasyon üzerinden zam yapılırken, ben de, sizin sesinizin çıktığını görmedim."